Fredrika Gullfot plockar in ny ekonomichef till sitt Simris Alg

Breakit - Fredrika Gullfot plockar in ny ekonomichef till sitt Simris Alg

Fredrika Gullfot, vd på Simris alg. Foto: Sara Lindh

Sofia Honungsmåne

Reporter

I samband med att Simris Alg lämnade sin delårsrapport imorse meddelade bolaget att de även har genomfört en omorganisation i ledningsgruppen. Anna Ternéus tar nu över som ekonomichef efter Patrik Norberg.

Anna Ternéus anställdes i februari 2016 med ansvar för det innovativa algbolagets ekonomi och administration. Hon har drygt tjugo års erfarenhet som ekonomichef från Lars Weibull AB och Almi Skåne, där hon även ingick i ledningsgruppen.

Den avgående Patrik Norberg har under våren arbetat som konsult för bolaget, med särskilt uppdrag att bygga upp bolagets ekonomifunktion och rutiner inför bolagets notering på Nasdaq First North.

Anna Ternéus tar nu alltså över som ekonomichef och kommer att ingå i bolagets ledningsgrupp. Ansvaret för investeringsrelationer tas över av företagets vd Fredrika Gullfot.

Enligt den släppta delårsrapporten, som publicerades i samband med nyrekryteringen, har bolagets blygsamma nettoomsättning ökat från 21.000 kronor till 119.000 jämfört med samma period föregående år. Jämfört med föregående kvartal, oktober-december 2015, har omsättningen ökat med drygt 60 procent.

Rörelseresultatet uppgick samtidigt till en förlust på cirka 4,5 miljoner kronor, jämfört med en förlust på 2,75 miljoner kronor motsvarande period föregående år.

Fredrika Gullfot berättar att bolaget just har lagt flera av sina största milstolpar bakom sig.

“Bara några veckor efter rapportperiodens utgång skördade vi de första algerna från den anläggning som nu byggts ut till full industriell skala. Sverige har därmed fått sin första riktigt storskaliga växthusodling av alger, en unik anläggning i internationell spjutspetsklass.”

Läs fler artiklar
LÄS MER