Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Raketfart för ChatGPT-skaparen Open AI – drar in 10 miljarder

Sam Altman, en av hjärnorna bakom Open AI. Foto: TT

Har fått rejält med fart.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

I slutet av förra året kunde du inte läsa en text utan att någon i förbifarten skulle nämna något om ChatGPT. AI-botten slog ner som en bomb i techvärlden och har förändrat hur vi ser på både sökningar på nätet och produktion av texter.

Men inte bara det. Det har blivit en riktig pengamaskin för OpenAI, bolaget som ligger bakom tjänsten. Nu rapporterar nämligen sajten The Information att bolaget taktar 1 miljard dollar, motsvarande över 10 miljarder svenska kronor i intäkter i årstakt. 

Det är betydligt över de prognoser som OpenAI har delat med sina aktieägare tidigare enligt tidningens källor. 

Förra året, innan bolaget började ta betalt för sin tjänst, omsatte OpenAI 28 miljoner dollar, motsvarande 300 miljoner kronor.

Under gårdagen meddelade OpenAI att de släppte en ny version av ChatGPT. Den nya versionen riktar sig helt mot stora företag och ska exempelvis göra det enklare att få kontroll över sin data, samtidigt som de får tillgång till en del nya funktioner.

Hur det ser ut på sista raden är i dagsläget oklart. Förra året, när de utvecklade ChatGPT, låg minusresultatet på 540 miljoner dollar, alltså nästan 6 miljarder kronor.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer