Sök

Padeldöden fortsätter – Central Padel Nordic i konkurs

Central Padel NordicPadel

Ännu ett padelbolag har tvingats kasta in handduken.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Central Padel Nordic är nästa padelbolag som försätts i konkurs.

"Vi trodde att trafiken skulle komma tillbaka om vi höll ut tillräckligt länge, men trafiken minskade också", säger medgrundaren Oscar Berlin.


Den stora padeldöden har drabbat ytterligare en aktör. Den här gången är det Central Padel Nordic som har tvingats kasta in handduken. Bakom satsningen fanns Hassan Kasujja, Oscar Berlin och Alexandra Fromholtz. Bolaget byggde padelbanor i bland annat Norra Djurgårdsstaden i Stockholm och mitt i en alpackahage vid Siggesta gård på Värmdö.

Nu visar handlingar från Stockholms tingsrätt att Central Padel Nordic har tvingats ansöka om konkurs. En konkursansökan som skickades in av bolaget själva förra fredagen och som undertecknades av vd:n Oscar Berlin, som är den av grundarna som driver bolaget idag.

Tingsrätten beslutade om att försätta bolaget i konkurs under samma dag.

När Breakit når vd:n Oscar Berlin så berättar han att de hoppas kunna sälja delar av konkursboet.

“Vårt huvudspår kommer att vara att konkursförvaltaren försöker sälja banorna utomlands. Om någon skulle vilja motbuda så är de varmt välkomna, men jag kan tänka mig att det i så fall skulle vara om någon eldsjäl i Norra Djurgårdsstaden vill driva anläggningen vidare”, säger han och lägger till att det inte bara är padelbanor som de har haft vid sin anläggning.

“Den del vi hoppas få mest betalt för är vår restauranginfrastruktur med renoverade containrar som vi hade vid anläggningen.”

Central Padel Nordic öppnade sina första banor under våren 2021, då med 10 banor i Norra Djurgårsstaden. Där fanns förutom padelbanorna även ett loungeområde med mat och andra aktiviteter.

Oscar Berlin berättar att de försökte övervintra så länge som möjligt för att marknaden skulle stabilisera sig igen. Men marknaden kom aldrig tillbaka.

Enligt honom var det framförallt två faktorer som påverkade dem.

"Vi är inte så annorlunda jämfört med andra aktörer. Vi såg ett stort tapp i trafik och efterfrågan justerades inte i takt med att fler gav upp och stängde sina banor. Vi trodde att trafiken skulle komma tillbaka om vi höll ut tillräckligt länge men trafiken minskade också.”

“Sen levde vi också med risken att majoriteten av våra banor var utomhus och sommaren 2023 var extremt dålig.”

Under 2022 omsatte Central Padel Nordic 3,6 miljoner kronor med ett resultat på minus 3,3 miljoner kronor vilket framgår av den senaste årsredovisningen.

Av den framgår också att de under fjolåret förvärvade Brunow Padel med tre padelbanor och två golfsimulatorer i Gustavsberg på Värmdö utanför Stockholm. Det bolaget kommer inte att omfattas av konkursen, berättar Oscar Berlin.

Central Padel Nordic var ett av 15 bolag i vår stora padelkartläggning under 2022. Sedan dess har flera av bolagen i kartläggningen drabbats tungt av konkurser och kriser.

Läs mer