Sök

Azra Osmancevic lämnar Viaplay: "Det var mitt beslut"

ViaplayStreaming

Azra Osmancevic. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Lämnar vid årsskiftet:

"Sommaren har självklart varit utmanande", säger hon.


Viaplay har haft en stökig sommar. I juni vinstvarnade bolaget och koncernchefen Anders Jensen lämnade sin post och ersattes av den tidigare vd:n Jørgen Madsen Lindemann.

Efter det har aktiekursen sjunkit som en sten och sparpaket och en femtedel av personalen har sagts upp.

Strax innan allt det brakade loss fick Azra Osmancevic en utökad roll och fick ansvar för Viaplay Studios i samtliga länder och tog även plats i den nordiska ledningsgruppen. 

Nu meddelar hon att hon lämnar bolaget vid årsskiftet.

 “I samband med att jag klev in i min nya roll, påbörjade bolaget ett stort strategiomställningsarbete med omfattande omorganisation”, säger hon till Dagens Media. 

“Vi har haft en dialog om andra möjligheter internt, men under sommaren kom jag fram till att det är dags för något nytt, och för att ta nästa steg i karriären”. 

Hon är tydlig med att det inte var ledningens beslut att hon skulle lämna bolaget utan hennes eget, men medger att den turbulenta tiden har varit jobbig. 

“Sommaren har självklart varit utmanande för alla på bolaget. Jag tycker väldigt mycket om mina kollegor, och många som jag älskat att arbeta med tyvärr fått lämna oss”, säger hon till Dagens Media.

LÄS OCKSÅ: Entreprenörerna möttes för första gången på en flyktingförläggning i Flen: ”Har fått slå upp dörrarna”

Azra Osmancevic driver sedan tidigare även legaltech-startupen Justic och blev tidigare i år utsedd till Framtidens kvinnliga ledare. I en intervju med Breakit pekade hon då ut flera områden där techvärlden måste bli bättre.

“Nu med hela AI-boomen blir det superviktigt att den utveckling som sker rent tekniskt sker på ett etiskt sätt och på ett sätt som skyddar den personliga integriteten.”

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer