Sök

Här är Nyrenstens nya hemliga satsning – med sextech-grundarna

RevolutionraceAVA StoriesEntreprenör

Pernilla Nyrensten, Rosanna Thun och Linnea Taube. Foto: Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Plötsligt händer det. Breakit har fått nys om en ny bolagssatsning från paret bakom miljardsuccén Revolutionrace, Pernilla och Niclas Nyrensten.

Det nya bolaget heter Be Good och ska syssla med allt från välgörenhet till rådgivning och varumärkesbygge. Men paret Nyrensten är inte ensamma i det nya hemliga företaget.

Pernilla Nyrensten blev historisk när hon som första kvinnliga vd:n tog bolaget hon grundat till börsens stora lista. Tillsammans med maken Niclas Nyrensten ligger hon bakom succén Revolutionrace, som sedan starten i Borås för tio år sedan gjort framgångsrika lanseringar i Europa och nu satsar på en asiatisk expansion av outdoormärket

För nästan exakt ett år sedan släppte Pernilla Nyrensten bomben. Hon lämnade vd-posten i Revolutionrace. Aktien föll som en sten och spekulationerna var igång: Vad har entreprenören i kikarsiktet nu?

Pernilla Nyrensten bjöd själv på några ledtrådar i en intervju med Breakits Stefan Lundell tidigare i år. Då avslöjade hon nästa steg på sin resa. 

”Genom vårt gemensamma bolag Nyrensten Invest ska jag och Niclas bygga upp en portfölj av investeringar. Vi kommer att ansvara för två olika strukturer inom bolaget där vi går in som minoritetsägare i olika projekt”, berättade hon då. 

Nu verkar nästa pusselbit falla på plats. 

Har registrerat nytt bolag

Pernilla och Niclas Nyrensten har nämligen registrerat ett nytt bolag på Bolagsverket, Be Good Nordic Group, i vilket Pernilla Nyrensten fattar ordförandeklubban. Det framgår av dokument som skickats in till Bolagsverket. 

Bolaget ska enligt verksamhetsbeskrivningen syssla med event kopplade till välgörenhet, industriell rådgivning, mentorskap ”till next generation”, ta fram varumärkeskoncept, affärsutveckling, konsultverksamhet och föreläsningar. 

Protokoll avslöjar också att paret Nyrensten inte är ensamma. Delägare i bolaget är även Rosanna Thun och Linnea Taube. De är kanske mest kända för Breakit-läsaren som grundare av erotikplattformen Ava Stories

Erotikplattformen drog igång 2020 och var en av flera uppmärksammade aktörer som på kort tid började satsa inom samma segment. Bolaget har fått in flera namnkunniga investerare som artisten Silvana Imam, Loppi-medgrundaren Katarina Bergegård samt modellen och skådespelaren Frida Gustavsson.

Breakit söker Pernilla Nyrensten och Rosanna Thun.

LÄS ÄVEN: Revolutionrace växer och delar ut – trots motvind på marknaden

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer