Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Jonas Nordlander och Filip Engelbert in i Blank spot project

Artikel bild
Blank spot projects Nils Resare, martin Schibbye och Brit Stakston samt Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert.

Jonas Nordlander och Filip Engelbert från Avito satsar på nischad utrikesjournalistik - investerar i Blank spot project.

Johanna Ekström

Johanna Ekström

johanna@breakit.se

Reporter

Den ryska Blocket-kopian Avitos grundare Jonas Nordlander och Filip Engelbert går in med en halv miljon kronor i Blank spot project - en satsning på utrikesjournalistik med pr-strategen Brit Stakston och journalisterna Martin Schibbye och Nils Resare i täten.

"Vi gillar verkligen vad de gör - den här typen av journalistiska satsningar behövs idag".

"Jag har läst flera av reportagen som de har gjort och tycker det är viktigt att det finns någon som rör om lite i grytan”, säger Jonas Nordlander.  

Avito-grundarna säger att de inte går in i projektet för att tjäna pengar, utan att de ser det som  en “do good-investering”.

De går in i projektet via Blank spots crowdfundingkampanj på Fundedbyme som nyligen stängdes. Målet där var satt till 1 miljon, och med Avito-grundarnas investering nådde man totalt 1,3 miljoner kronor. 

"Kampanjen blev väldigt bra, med 164 nya delägare. Nu växer vi vidare med både nytt kapital och unik kompetens. Där blir Filip och Jonas ett fantastiskt exempel på kompetens och ett entreprenöriellt driv som vi behöver. Samtidigt förenas vi i en tro på journalistiken och berättandets konst. De är den typen av aktiva delägare som vi behöver, och som redan har gett oss fantastiska råd", säger Brit Stakston. 

I ett första skede tvingades Blank spot sänka målet med sin kampanj från 3 miljoner kronor till 1 miljon. Men Jonas Nordlander tror inte att det kommer bli något problem för dem att få in ytterligare kapital framöver.  

"Där kommer vi säkert kunna hjälpa dem. De är ju murvlar, inte säljare. Vi kan hjälpa dem att sälja in sig bland våra kompisar, det kommer gå hur bra som helst", säger Jonas Nordlander.

Breakit har tidigare berättat att även Mynewsdesk-grundaren Peter Ingman går in med kapital, dock utanför crowdfunding-kampanjen. 

Läs mer