Springworks vill gasa på och rekryterar ny senior utvecklare

Breakit - Springworks vill gasa på och rekryterar ny senior utvecklare

Jimmy Shimizu, ny senior utvecklare på Springworks. Foto: Press

Sofia Honungsmåne

Reporter

Internet of things-företaget Springworks stärker upp sin organisation och rekryterar Jimmy Shimizu som ny senior utvecklare.

Jimmy Shimizu kommer senast från Besedo där han jobbade med nyutveckling och arkitekturella frågor för deras modereringsplattform som lanserades förra månaden.

Innan det jobbade han under många år med e-handelslösningar. Han var med och byggde Panagoras e-handelsplattform från grunden, men har även arbetat med affärs- och e-handelssystem hos Webhallen.

Varför har du nu valt att söka dig till Springworks?
“Springworks jobbar med att koppla upp bilar och förenkla folks bilägande och jag har alltid haft ett brinnande intresse för teknik och till stor del motorfordon. I kombination med min utvecklarbakgrund så var det en väldigt bra matchning.”

Vad ska du göra i din nya tjänst?
“Jag kommer att hjälpa till att färdigställa vår “connected car”-plattform med fokus på backend-systemen. Jag hoppas kunna bidra med erfarenhet gällande prestanda- och skalbarhetsfrågor som har varit ganska centrala frågor för mig på tidigare ställen.”

Vad ser du mest fram emot på ditt nya jobb?
“Att få testköra och vidareutveckla produkten under utvecklingsarbetet. Det är en fantastiskt spännande produkt som jag personligen kommer att ha mycket nytta av.”

-------------------------------

Fakta Jimmy Shimizu.

Ålder: 36 år.

Bor: Traneberg, Stockholm

Intressen: Teknik, träning, motorcyklar och mat.

Favoritapp: Mobil bankID.

Varför är det din favoritapp?: För att den har revolutionerat sättet jag identifierar mig hos många tjänster. Nu väntar jag bara på att få kunna använda det till att signera dokument digitalt. Att manuellt skriva under papper och skicka brevledes känns otroligt föråldrat, och ger en totalt falsk känsla av trygghet.”

Berätta något om dig som inte så många vet om: Jag är svinvass på att slipa knivar.”

Läs fler artiklar
LÄS MER