Spänd stämning på Tidal i väntan på att artisterna ska ta över

Spänd stämning på Tidal i väntan på att artisterna ska ta över

FOTO: TT/AP/Mark J. Terrill

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Musikbolaget Tidal skulle ha bytt styrelse på onsdagen men mötet ställdes in, uppger källor till Breakit. Företaget sägs nu befinna sig i ett maktvakuum där de anställda rullar tummarna i väntan på besked om var huvudkontoret ska ligga.

Rapparen Jay-Z:s investmentbolag Project Panther äger över 97 procent av aktierna och har därmed rätt att avnotera Tidal (tidigare känt som Aspiro) från Stockholmsbörsen.

För att formellt ta makten över bolaget måste Jay-Z och hans musikerkolleger byta ut Aspiros styrelse. Enligt uppgift till Breakit skulle det ha skett på onsdagen - men mötet ställdes in med kort varsel.

"Tidals marknadsavdelning sitter lite grann med handklovar för närvarande. Det är ingen som riktigt vet vad de ska göra", säger en källa med insyn i processen.

Den beramade presskonferensen härom veckan i New York, där artisterna som äger Tidal presenterade sig, ska ha orsakat viss förvirring bland fotfolket i Sverige.

"Allt prat om att artisterna nu tar saken i egna händer och om att förändra världen gav inte direkt några ledtrådar till de anställda om vad som kommer att hända med dem", säger en källa.

Ett orosmoln för personalen gäller frågan om var verksamheten ska bedrivas i framtiden.

Tidal är byggd i Sverige, precis som Spotify och det numera Apple-ägda Beats. Stockholm anses därför vara ett starkt kompetenskluster för strömmad musik men å andra sidan talar den nya ägarbilden för en flytt till New York, Los Angeles eller London.

Dessutom är Jay Z:s övriga verksamheter, som artist- och sportagenturer, koncentrerade till USA.

Breakit sökte under onsdagen Aspiros ledning och styrelse utan framgång.

LÄS MER: Jay-Z: "Vi kommer att fördela pengarna mer rättvist"

LÄS MER: Så mycket får artisterna för att haka på Tidal

Läs fler artiklar
LÄS MER