Sök

Zoom cashade in rejält när vi började jobba hemma – men nu vill de ha tillbaka sina anställda till kontoret

ZoomDistansjobb

Eric Yuan, vd Zoom. Foto: TT

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

De blev stora vinnare när alla plötsligt var tvungna att jobba hemifrån – nu vill de ha tillbaka personalen på kontoret.

Zoom var ett av de bolag som blev stora vinnare när vi alla helt plötsligt var tvungna att börja jobba hemifrån. De vanliga mötena flyttade snabbt över till videomöten och många av dem hölls via Zooms app. Aktiekursen rusade på Nasdaq-börsen och var ett tag upp med flera hundra procent. 

Sedan pandemin blåst över och många av oss har återvänt till kontoret har hajpen lagt sig runt bolaget, aktien har tappat nästan allt värde från toppen och de har tvingats till stora nedskärningar. 

Och nu börjar till och med Zoom att kalla tillbaka anställda till kontoret. Iallafall en del av dem. Nu meddelar nämligen bolaget att de vill att anställda som bor närmare än 50 miles (motsvarande 8 mil) från ett kontor ska komma in till jobbet åtminstone två gånger i veckan. 

“Vi tror att det är mest effektivt för Zoom”, säger en talesperson för bolaget till Fortune.

De är så klart inte ensamma bland techbolagen om att tvinga tillbaka personalen till kontoret. Både Meta, Google och Salesforce har offentligt sagt att de vill att de anställda ska komma tillbaka.

Läs mer