Sök

Nu närmar den sig – fajten mellan Musk och Zuckerberg

Mark Zuckerberg och Elon Musk.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Techprofilerna förbereder sig för att göra upp.

De har snackats och gnabbats men nu verkar det som det faktiskt kan bli av. Två av världens största techentreprenörer gör sig redo för att möta varandra i en MMA-fajt.

I sommar har de två blivit direkta konkurrenter när Mark Zuckerbergs Meta lanserade Threads, en liknande tjänst som Elon Musks X (det som tidigare kallades Twitter). 

Men redan i slutet av juni föreslog Musk en fajt och sedan dess har miljardärerna gnabbats. Häromdagen skrev Zuckerberg på Threads att han ville att matchen skulle gå av stapeln 26 augusti. Musk har svarat att han måste kolla sin rygg och sin nacke och att han eventuellt behöver opereras innan. 

Det finns trots allt en del, förutom Musks skada, som talar emot att det skulle bli allvar. Förutom att Tesla- och X-ägaren har en historia av att trolla på internet kan det nog bli en fajt om vem som ska sända hela spektaklet. Musk har såklart föreslagit att den ska sändas på X. Zuckerberg har ställt sig skeptisk till det och föreslagit “en mer pålitlig plattform som faktiskt kan samla in pengar till välgörenhet”.

Vem som egentligen är favorit om de väl kliver in i den åttakantiga ringen i Las Vegas kan diskuteras. Zuckerberg har tränat och tävlat i brasiliansk jiu-jutsu. Musk har uppgett att han har tränat flera kampsporter när han var yngre. 

Zuckerberg är både yngre och kortare.

Må bäste tech-entreprenör vinna säger vi.

 

Läs mer