NFT-backade redovisningsbyrån Slipp till Finland ihop med Wolt

Breakit - NFT-backade redovisningsbyrån Slipp till Finland ihop med Wolt

Digitala redovisningsbyrån Slipps vd Pier Bergsten och restaurangappen Wolt. Foto: Pressbilder

Johanna Ekström

Reporter

Den digitala redovisningsbyrån Slipp inleder ett samarbete med restaurangappen Wolt som nyligen lanserades i Stockholm.

I november tog Slipp in 6 miljoner i kapital från NFT ventures och nu planerar bolaget en lansering i Finland.

Skälet till det är den finska restaurangappen Wolt, som nyligen lanserade sin tjänst i Stockholm.

“När de kom till Sverige hittade de oss och brann för idén och de lösningar som vi har för deras kurirer. De ville använda tjänsten även för de 250 kurirer som de just nu har i Finland”, säger Slipps vd Pier Bergsten.

Tanken framöver är sedan att Slipp och Wolt, som backas av 90 miljoner kronor i riskkapital från bland annat EQT ventures och Niklas Zennström, ska följas åt till ytterligare europeiska länder.   

Slipp grundades hösten 2014 och under 2015 har bolaget främst ägnat sig åt att bygga tjänsten. Förra året omsatte bolaget 1,3 miljoner kronor och gjorde en förlust på runt 400.000 kronor.

“Planen är att vi ska driva hela konceptet i Finland, initialt kommer vi erbjuda vår tjänst till Wolts kurirer, men parallellt med det kommer vi att bygga verksamheten för att ta motsvarande kunder i Finland som vi har i Sverige”, säger Pier Bergsten.

De senaste åren har en rad motsvarandetjänster dykt upp, som Wint och Dooer. NFT har tidigare investerat i redovisningstjänsten Mr Shoebox. 

“Det är väl fantastiskt att det finns flera som gör motsvarande det vi gör, det är bra för företagens utveckling att det finns konkurrenter".

"Det här är en bransch som har sett likadan ut i nästan 400 år, alla är inte mottagliga för förändring, men yngre företagare förväntar sig nästan att det ska finnas ett enkelt digitalt alternativ", säger Pier Bergsten. 

Läs fler artiklar
LÄS MER