Sök

Gozzi Records värvar Danjal Kanani – “Ska se till att det blir ordning och reda”

Gozzi RecordsMusik

Danjal Kanani och Rasmus Gozzi. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Danjal Kanani, känd från sitt arbete med Joakim- och Jonna Lundell, börjar arbeta med musikproducenten Rasmus Gozzi och dennes Gozzi Records.

Rasmus Gozzi har blivit känd som epadunkens konung, allra störst har genomslaget varit tillsammans med artisten Fröken Snusk och låten “Rid mig som en dalahäst”. På Spotify har Rasmus Gozzi som artist över 1 miljon lyssnare varje månad. Samtidigt har han också gjort sig känd som flitig låtskrivare, med en syn på sig själv som företagare framför musiker. Låtarna kan också vara kontroversiella och bli kritiserade.

För det egna bolaget Gozzi Records har intäkterna ökat stadigt och under räkenskapsåret som slutade i augusti 2022 låg omsättningen på 6,4 miljoner kronor. På resultatraden visas det en vinst på 0,4 miljoner i bolaget som bara hade en anställd.

Nu meddelar Gozzi Records att de ska växla upp. Och de ska göra det genom att slå sig ihop med en annan välkänd profil. 

Det är Danjal Kanani som ska börja arbeta med skivbolaget. Han har tidigare gjort sig känd genom sina satsningar tillsammans med influencer-paret Joakim och Jonna Lundell. Sedan en tid tillbaka har han lämnat flera uppdrag som han tidigare hade i olika bolagsstyrelser kopplat till influerarna.

Något som Danjal själv förklarade med att det var dags att vara lite egoistisk.

“Jag lämnar alla styrelseuppdrag. Det är dags att fokusera på mig själv och vara lite egoistisk”, sa han då.

Strax innan sommaren i år stod det också klart att Danjal Kanani hade åtalats för marknadsmanipulation av finansmarknadskammaren på Ekobrottsmyndigheten.Detta på grund av hans roll som vd för det då börsnoterade bolaget Newton Nordic.

När Breakit når Danjal Kanani angående det nya uppdraget och frågar om status i åtalet så väljer han att blicka framåt.

“Ingenting har hänt egentligen. Jag är inte dömd. Det är ett åtal som har väckts och man ska gå igenom den processen. Men jag är glad att kunna vända kapitel.”

När Danjal Kanani ansluter till Gozzi Records så har han med sig partnern Niklas Karlsson som han har arbetat med i 13 år. Själv beskriver han honom som en gammal räv med gott rykte i branschen,

De två ska nu arbeta med skivbolagets artister, liksom deras bokningar och sociala medier. 

“Vi ska se till att det blir ordning och reda. Sköta bokningar, vara i dialog med producenter och låtskrivare. Jag tror att ett partnerskap är det bästa ordet för att förklara det. Partner och manager”, säger Danjal Kanani och fortsätter:

“Min största uppgift blir att sköta bokningar, ta hand om och hjälpa artisterna med deras arbete i sociala medier.”

Har du andra åtaganden idag och hur mycket tid lägger du på det här uppdraget?

“Jag gör mycket annat också. Den tiden jag kommer att lägga här kommer i mångas ögon vara mycket. Men i mina ögon kommer det vara lagom.”

I ett pressmeddelande beskriver sig Gozzi Records som en plattform som uppmuntrar och inspirerar artister att uttrycka sig fritt och autentiskt. Genom att samarbeta med duon hoppas bolaget att de ska ha en central roll i skivbolagets arbete.

“Vi är mycket glada över att välkomna Danjal Kanani och Niklas Karlsson till Gozzi Records-familjen”, säger vd:n Rasmus Gozzi i pressmeddelandet som fortsätter:

“Deras affärssinne och enastående förmåga att stödja och identifiera talanger passar perfekt in i vår vision om att förändra musikbranschen och lyfta fram autentiska röster. Vi ser fram emot att gemensamt skapa nya möjligheter och forma en dynamisk musikbransch.”

Läs mer