Sök

Rekordintresse när Paradox avslutar sin runda på Pepins

PepinsParadox Interactive

Fredrik Wester, vd på Paradox. Foto: Pressbild.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

På bara åtta minuter var aktier för 25 miljoner kronor bokade, i en den sista gräsrotsförsäljningen av aktier i Paradox.

Vi på Breakit följer den kommande börsnoteringen av spelbolaget Paradox interactive med stort intresse. Men inte riktigt lika stort som marknaden har det visat sig.

Vi har i flera omgångar rapporterat om att bolaget bjuder ut aktier för 100 miljoner kronor genom fintechbolaget Pepins plattform för gräsrotsfinansiering av aktiekapital.

Aktierna har gått ut i fyra olika delar, eller trancher, varav de tre första redan är fulltecknade. På måndagen släpptes den sista delen och det blev återigen en rusning på Pepins.

“Vi satte nytt rekord. Samtliga aktier var bokade efter bara åtta minuter”, säger Oscar Watz, marknadschef på Pepins.

Som vi tidigare har rapporterat innebär inte en bokning nödvändigtvis att aktierna köps. Placerarna som har reserverat en aktiepost har 20 minuter på sig att trycka på köpknappen, annars går reservationen vidare till någon annan.

I den andra tranchen var det till exempel många intressenter som verkade ångra sig innan de genomförde köpet. Enligt Oscar Watz berodde det dock mer på bankernas regler än tvekande investerare.

“Vissa banker har satt en gräns för hur stor en transaktion får vara, så vi har lagt mycket resurser på att informera folk om att de kan vara tvungna att ringa sin bank och ta bort spärren innan de reserverar aktier”, säger Oscar Watz.

Under måndagen verkar dock endast enstaka tecknare ha ångrat sig efter sin reservation.

Investentbolaget Spiltan, som är näst största ägare av Paradox Interactive är även storägare i Pepins.

Läs mer