Sök

MTG i hemliga köpförhandlingar med Clutch entertainment

MTGClutch entertainment

Clutch entertainment rider på intresset för e-sport. FOTO: Björn Lindgren/TT.

Erik Wisterberg

Erik Wisterberg

Reporter

MTG:s storsatsning på e-sport lönar sig. Nästa steg kan bli ett uppköp av den svenska e-sport-startupen Clutch entertainment, kan Breakit avslöja.

Counter-Strike-kändisarna "Ninjas in Pyjamas" var den första värvningen för Clutch entertainment, bolaget som 2014 lanserades som Nordens första agentur inom e-sport.

Det är enkelt uttryckt e-sportvärldens motsvarighet till Splay. Clutch kopplar ihop e-sportprofiler med annonsörer som vill nå den svårfångade unga målgruppen, välkänd för sin fäbless för adblockers. 

Mediebyråräven Ragnar Tingsström, som har ett förflutet inom MTG, Ladbrokes tidigare Nordenchef Andreas Gillberg och det tidigare dataspelsproffset Gustav Käll står bakom bolaget. 

Nu förhandlar mediejätten MTG om att köpa upp Clutch, kan Breakit avslöja. Enligt Beakits källor kan en affär vara nära förestående, men inga papper ska ännu vara påskrivna. 

Anders Jensen, Sverige-vd för MTG, vill inte kommentera Breakits uppgifter.
”Vi kommenterar aldrig rykten”, säger han. 

MTG:s stora satsning på e-sport lyftes nyligen fram som en framgång i bolagets senaste kvartalsrapport

”Det visar att satsningen är riktig och rätt. Intresset för e-sport är gigantiskt och det är ett område som vi har satt oss för att vara ledande inom”, säger Anders Jensen.

Vilka pusselbitar saknas för att ni ska kunna kalla er för ledande?
”Det kan jag inte svara på i dag, men vi har kommit en bra bit på vägen”.

Clutch ägs enligt årsredovisningen till 51 procent av Manana invest, i sin tur ett dotterbolag till mediebyrån Scream. Ragnar Tingström, styrelseordförande i Clutch och grundare av Scream, dementerar dock att några diskussioner om uppköp förs. 

”Det är kul med rykten, men ingenting är på gång”, säger han.

Våra källor hävdar att ni för diskussioner med MTG, stämmer det?
”Vi har samarbeten med både MTG och Schibsted, men vi diskuterar inget sälj. Det är helt fel”.

Enligt Breakits uppgiftslämnare pågår förhandlingar mellan Clutch och MTG. I nuläget är det dock inte säkert att förhandlingarna leder till en affär.

Stefan Lundell bidrog med rapportering till den här artikeln.

Läs mer