Warren Buffett storköper aktier i Apple

Breakit - Warren Buffett storköper aktier i Apple

Warren Buffett storköper aktier i Apple. FOTO: Nati Harnik/TT

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Världens mest hyllade investerare Warren Buffett har köpt en rejäl post Apple-aktier. Det framgår av dokument som lämnats in till USA:s finansinspektion.

Warren Buffetts investmentbolag Berkshire Hathaway har köpt 9,8 miljoner aktier i Apple, vilket motsvarar 0,2 procent av bolaget. Beskedet fick Apple-aktien att stiga på måndagen.

Aktieposten är värda cirka 1 miljard dollar.

Apple har haft det tufft på börsen senaste tiden, efter att försäljningen börjat krympa vilket följdes av att miljardären Carl Icahn sålde alla sina aktier. Det sistnämnda var en konsekvens av att regeringen i Kina, som är Apples näst största marknad, signalerat att den kommer reglera elektronikjätten hårdare.

Den senaste månaden har Apples aktiekurs rasat med 20 procent.

Apple var senast i rubrikerna i slutet av förra veckan då nyheten kom att bolaget investerat 1 miljard dollar i den kinesiska Uber-konkurrenten Didi.

Warren Buffett är som investerare hyllad världen över för sin långsiktiga filosofi - som går ut på att han bara investerar i företag där han förstår sig på verksamheten och att han gärna köper företag som är värderade under det egna kapitalet.

Läs fler artiklar
LÄS MER