Sök

Företagandet i Sverige ökar – positiv utveckling

Företagande

Foto: Istockphoto.com

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Positiv utveckling i antalet nya företag som startas.

Antalet företag i Sverige ökade med 1411 i Sverige under juni. Det visar en sammanställning från webbhotellsföretaget Strato med hjälp av statistik från Bolagsverket. Siffrorna visar antalet nyregistrerade företag minus de som har avregistrerats – och trenden är nu positiv. 

Efter flera månader med svaga siffror för nystartade företag så visades ett trendbrott redan i maj enligt Strato. Då tillkom 1339 nya företag och juni blev alltså en ännu starkare månad. Samtidigt kan det ställas i jämförelse med de 3811 nya företag som tillkom under samma månad förra året.

“Med tanke på det ekonomiska läget i världen är det glädjande att vi för andra månaden i rad ser en nettotillväxt av företag i Sverige. Näringslivet verkar vara på rätt köl igen och att uppgången syns även på halvårsbasis är lovande. Det är positivt att människor känner sig trygga med att starta och driva egna företag även i tider av lågkonjunktur”, säger Herman Borel, internationell chef för affärsverksamhet på Strato i ett pressmeddelande.

I Skåne och Jönköping minskade antalet företag något men i alla övriga län ökade antalet företag. Störst tillväxt hade Kronobergs län med 0,73 procents tillväxt i antalet registrerade företag.

Läs mer