Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Lalaplants tog in Ernst Kirchsteiger för att växa – så har det gått

Håkan Skyttmo, Ernst Kirchsteiger och Eric Boteus på Lalaplants.

Lalaplants fick draghjälp av Ernst Kirchsteiger men än så länge syns ingen rusning i bolagets försäljning.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Eric Botéus och Håkan Skyttmo lanserade sin startup Lalaplants 2021. Tanken var att snabbare och bättre transporter skulle göra det möjligt att sälja växter online på ett helt annat sätt än tidigare. Med sig i satsningen hade grundarna en investering på 3,75 miljoner kronor från olika investerare

Det första verksamhetsåret blev ett kort sådant (totalt sex månader). Då omsatte Lalaplants drygt 0,5 miljoner kronor och rörelseresultatet landade på minus 2 miljoner kronor.

Nu har årsredovisningen för bolagets första hela verksamhetsår landat hos Bolagsverket och vi på Breakit blev genast nyfikna på hur siffrorna såg ut. Halvvägs in på 2022 meddelade nämligen Lalaplants att de hade tagit in tv-profilen Ernst Kirchsteiger som investerare och ansikte utåt för bolaget. 

Vi vet inte exakt hur mycket Ernst Kirchsteiger har investerat i Lalaplants, eller ens hur mycket hemmafixaren äger i e-handlaren. Men i samband med rekryteringen i augusti förra året så var marknadschefen Eric Botéus väldigt nöjd med den namnkunniga rekryteringen.

“Vi har ju växt upp med Ernst i tv-rutan och har alltid haft honom i bakhuvudet. Vi kände snabbt att det skulle bli ett perfekt team”, sa han då.

Den som besöker Lalaplants hemsida idag möts också av en leende Ernst med hela famnen full av plantor. 

Någon försäljningsexplosion visar Lalaplants däremot inte upp i årsredovisningen för 2022. Omsättningen fördubblades och landade på 1,2 miljoner kronor, men ska alltså jämföras mot de sex månader som det första räkenskapsåret sträckte sig över. 

Samtidigt ökade rörelseförlusten i bolaget från 1,5 till 4,2 miljoner kronor.

Medelantalet anställda ökade från två till fem personer.

Tidigare i år lämnade medgrundaren Håkan Skyttmo också sina dubbla roller som vd och styrelseordförande enligt Bolagsverket. 

Läs mer