Mind Music Labs smarta gitarr tar in nya miljoner från affärsänglar

Mind Music Labs Gitarr
Mind Music Labs smarta gitarr tar in nya miljoner från affärsänglar

Jon Mauno Pettersson

Redaktionschef

Italienaren Michele Benincaso har utvecklat en smart gitarr som ska förändra musikindustrin. Nu tar bolaget in ytterligare en finansieringsrunda från kända investerare som Per Brilioth, Ludvig Linge och Jacob Key.

I höstas kunde Breakit avslöja att en italiensk fiolbyggare bosatt i Stockholm påbörjat utvecklingen av en smart gitarr med förhoppningar om att revolutionera gitarrindustrin.

Instrumentet, som är en gitarr gjord av trä i kombination med en smart mikrodator, innehåller en rad sensorer som gör att användaren kan kontrollera alla ljud, ljus och rörelser medan hen spelar, och därefter dela inspelningarna med sina vänner.

”Lyssnar du på Spotify och väljer en Bob Marley-låt så kommer den per automatik använda de ljudeffekter som du själv har tagit fram för just den låten. Sedan är det bara att skaka på gitarren så byter man låt. Du slipper ställa om den hela tiden och du slipper alla pedaler och förstärkare", sade grundaren Michele Benincaso, som då precis hade stängt en finansieringsrunda på ett par miljoner. 

Den gången investerade en rad kända affärsänglar i Mind Music Labs, bland andra Jacob Key, tidigare digital strategichef på Warner Music, TAT-grundaren Ludvig Linge, Per Brilioth, vd på Vostok New Ventures samt Marcelo Benitez på Proaltus Capital Partners.

Nu står det klart att bolaget stängt ytterligare en finansieringsrunda. Exakt hur mycket pengar det rör sig om vill bolaget inte avslöja, men det handlar om ett belopp mellan 2 miljoner och 5 miljoner kronor. 

Enligt databasen Crunchbase ska det röra sig om ett belopp på 500.000 euro, vilket motsvarar cirka 4,8 miljoner kronor.

Michele Benincaso vill varken bekräfta eller dementera den siffran.

”Förtroendet från våra investerare och levande legender från tech och musikvärlden är ett tydligt tecken på att riktningen Mind har tagit är den rätta för att föra musikinstrument till nästa steg i sin utveckling”, säger Michele Benincaso.

De befintliga investerarna Jacob Key, Ludvig Linge, Per Brilioth och Marcelo Benitez har investerat även i denna runda. Den här gången får de dessutom sällskap av Mats Georgson, tidigare global varumärkeschef på telekomjätten Ericsson.

Nyfiken på fler detaljer kring gitarren? Läs vår tidigare intervju med Michele Benincaso.

Läs fler artiklar
LÄS MER