Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Metas “Twitter-dödare” Threads släppt i 100 länder

Threads. Foto: iStock

Har redan 5 miljoner användare. Men i Sverige är det stopp.

Julia Lundin

Julia Lundin

julia@breakit.se

Reporter

Breakit berättade häromdagen om Metas rival till Twitter – Threads – som bolaget haft på gång under en tid. Nu har den lanserats och går att ladda ner i över 100 länder.

Men i Sverige och resten av Europa är det stopp tills vidare. Appen lirar nämligen inte med EU:s lagstiftning om användares rätt till dataintegritet, i och med att Threads bland annat hämtar in data från Instagram-användare. I USA kommer Threads samla in användarinformation som hälsa, surfhistorik, inköp, kontakter och sökhistorik.

Meta beskriver appen som en ”textbaserad konversations-app”, och den påminner till stora delar om Twitter. Användarna kan publicera korta textinlägg, där ett inlägg kan vara max 500 tecken långt, och det går även att dela foton och filmer.

Enligt Metas vd Mark Zuckerberg så laddade 5 miljoner personer ner appen de första timmarna. Han gav också en pik till Elon Musk – på Threads.

”Jag anser att det borde finnas en publik diskussionsapp med mer än en miljard människor. Twitter har haft möjligheten att göra detta, men har inte löst det. Förhoppningsvis kommer vi att göra det”, skrev han, rapporterar The Guardian.

Nu återstår det att se när EU öppnar för Threads.

Läs mer