Sök

Carl Pei tar in 1 miljard till sin techsatsning Nothing

NothingHårdvara

Carl Pei, vd och grundare Nothing.

Emil Widhagen

Emil Widhagen

Reporter

Rejäl påfyllning för svensken.

Nothing är startupbolaget som på allvar siktar på att utmana Iphonens dominans. I juli förra året lanserade bolaget som backas av Ipod-skaparen Tony Fadell och Alphabets riskkapitalbolag sin första smartphone, Phone (1) i Europa, Asien och Mellanöstern. 

Bolaget har grundats och leds av svenske Carl Pei, men är baserat i London. Han är sedan tidigare känd som en av medgrundarna till kinesiska mobilutmanaren Oneplus. 

Nu står det klart att Nothing in ytterligare 96 miljoner dollar, motsvarande drygt 1 miljard svenska kronor. Detta rapporterar Techcrunch.

Rundan leds av Highland Europe, med deltagande från tidigare investerare som GV (Google Ventures), EQT Ventures och C Capital.

"I en så utmanande bransch som denna har det gått ganska lång tid sedan ett nytt företag av den här omfattningen och ambitionen nådde detta stadium, med tanke på svårigheten och komplexiteten att överleva i en så konkurrensutsatt miljö", säger Tony Zappalà, partner på Highland Europe, i ett pressmeddelande. Han fortsätter:

"Vi är övertygade om att Nothing verkligen har något utmärkande att erbjuda, tillsammans med ett exceptionellt team. Vi är entusiastiska över att stödja Nothing när de tar sig an konsumentteknikjättarna och utmanar de rådande normerna." 

"Uppenbart att det finns verklig efterfrågan"

Den nya rundan innebär att Nothing har tagit in totalt 250 miljoner dollar i externt kapital, motsvarande cirka 2,7 miljarder svenska kronor. 

Nothing säger sig nu också ha sålt 1,5 miljoner produkter totalt, som utöver telefoner också satsar på trådlösa hörlurar. I dagsläget har bolaget över 450 anställda.

Enligt uppgifter till Techcrunch omsatte bolaget över 2 miljarder kronor förra året, och tycks redan nu vara påväg att överträffa den siffran i år. 

Nu laddar Nothing för att släppa sin andra telefon vid namn 'Phone (2)' i juli. 

"På drygt två år har vi samlat ett av de starkaste teamen i branschen och sålt över 1,5 miljoner enheter över hela världen. Det är uppenbart att det finns en verklig efterfrågan på en innovativ utmanare inom konsumentteknikbranschen, och med denna nya finansieringsomgång har vi aldrig varit bättre positionerade för att förverkliga vår vision att göra tekniken rolig igen", säger medgrundaren och vd:n Carl Pei.  

LÄS MER: Carl Pei hade mardrömmar när ingen ville investera — sen fick han in 700 miljoner: “Nu måste vi leverera”

LÅNG INTERVJU: Så höll Carl Pei på att köra sitt miljardbygge Oneplus i konkurs

Läs mer