Sök

Skulle hjälpa med städning och fix – nu går influencernas favorit i konkurs

PändyBud och frakt

Foto: Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Fick draghjälp av Viktor Frisk och Petra Tungården. Men det gick inte hela vägen.

På midsommarafton beviljades Pandys konkursansökan.


Pandy har beskrivit sig själva som en one-stop-shop med flytthjälp, hemstäd och hemfixare i Stockholm. Bolaget sålde både sina tjänster som abonnemang och som engångserbjudande och influencers och entreprenörer som Viktor Frisk och Petra Tungården har gjort reklam för Pandy. 

Men det har inte gått hela vägen för bolaget som grundades 2015 av Douglas Hållstrand och Ludwig Hallstensson. Pandy lämnade in en konkursansökan i maj som beviljades av tingsrätten på midsommarafton, skriver DI Digital.

”Det var bolaget själva som ansökte om konkursen”, säger konkursförvaltaren Pierre Petterson från Cirio Advokatsbyrå, till tidningen.

Han säger att det är för tidigt att tala om orsakerna till konkursen. 

Pandy hade ett femtontal anställda. Vid senaste årsredovisningen, för 2021, omsatte bolaget 26 miljoner – nästan en fördubbling från föregående år. Bolagets resultat landade på minus 4 miljoner kronor. 

Bolaget gjorde en nyemission på 5 miljoner kronor 2022. 

Reklamsamarbetet är inte det enda området där Petra Tungården och Pandys vägar har korsats. Influencern och modeentreprenören klev in som delägare i trygghetsappen Vakta för ett par år sedan just tillsammans med Pandys medgrundare Ludwig Hallstensson och Douglas Hållstrand. 

Läs mer