Sök

Finansveteranen stärker Wellstreets styrelse (efter tips från Breakits tunga lista)

Wellstreetriskkapital

Ulrika Valassi. Foto: Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

”Breakits lista gjorde susen”. Det skriver veteranen Ulrika Valassi samtidigt som hon avslöjar att hon nu tar klivet in i riskkapitalbolaget.

På internationella kvinnodagen i år publicerade vi på Breakit en lista på 86 proffs och doldisar, varvat med stjärnskott, som skulle kunna lyfta en bolagsstyrelse. Det var 86 namn på kvinnor och meningen med listan var att pusha för ett mer jämställt näringsliv (då det i den här takten väntas vara jämställt i styrelserummen först vid 2053). 

Vi gav er 86 namn och Breakit-läsarna fyllde på med 65 till. Läs hela listan på 151 namn här

Styrelselistan verkar ge effekt. I ett mejl till redaktionen skriver i alla fall finansveteranen Ulrika Valassi – styrelseledamot i Swedencare och Ålandsbanken samt grundare av Au Management och tidigare riskchef på DBT Capital – att den ”gjort susen”. Hon skriver det i samband med att hon nu kliver in i Wellstreets Fintechs expertråd som stöttar tidiga investeringar som görs med riskkapitalbolagets fintechfond. 

”Jag är taggad på företagen som Wellstreet är intresserade av och jag är övertygad om att små och medelstora företag är ryggraden i Sverige och att Wellstreet har de bästa verktygen för att lyckas”, säger Ulrika Valassi i ett pressmeddelande. 

Fintechrådet symboliserar nästa steg för fonden att mogna, heter det vidare. Wellstreet skriver att vi befinner oss i ”den fjärde vågen av fintech” och att det är hög tid att förbereda för innovationskurvan de kommande fem till tio åren. 

Wellstreet grundades 2016 och tidigare i år klev Evelina Anttila (som liksom Wellstreet-partnern Jessica Rameau också finns med på Breakits stora styrelselista) upp och blev managing partner tillsammans med medgrundaren Mikael Wintzell. Ordförande i Wellstreet är Caroline Farberger.

Läs mer