Sök

Re:meat vill lägga odlat kött på din tallrik – ger sig in i kontroversiella branschen

Re:meatFoodtechEntreprenör

Marie Gibbons, Gittan Shiöld och Jacob Schaldemose Peterson är grundare av Re:meat som odlar kött från djurceller. Foto: Press

Julia Lundin

Julia Lundin

Reporter

Jacob Schaldemose Peterson hoppade av jobbet som managementkonsult för att satsa på kött odlat från djurceller. Ett komplext (men enormt!) område med stor klimatpotential – och samtidigt ifrågasatt.

“Om inte Sverige satsar på detta så kommer ett Google eller Amazon och får tillstånd i EU och alla andra får anpassa sig”, säger Jacob Schaldemose Peterson, grundare och vd på Re:meat, i en stor intervju.

Kan det här bli nästa heta industriprojekt?

  • Pris från
  • 349 kr
  • /månad

Få tillgång till all vår journalistik – bli medlem på Breakit!

Genom att fylla i din mejl och klicka på knappen samtycker du till att Breakit sparar din e-postadress. Läs mer här om hur vi hanterar personuppgifter.

Tillgång till alla artiklar

Få det senaste först

Bli en del av vår community

  • Tillgång till alla artiklar
  • Få det senaste först
  • Bli en del av vår community

Läs mer