Sök

Chefskarusell på Viaplay efter kraschen – toppchefen Cecilia Gave går efter bara tre veckor

ViaplayStreamingMedier

Foto: Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Hon var bara i tjänst ett par veckor. Men efter vinstvarningen förra veckan lämnar Viaplays nya sportchefen Cecilia Gave. In kliver mannen som hon ersatte.

Det var för bara några veckor som det kablades ut att Cecilia Gave blev Viaplays nya sportchef, eller EVP och Chief Sports som det heter. Hon kommenterade i slutet av maj sin nya tjänst med att hon var både ”ödmjuk och ärad att ta över ansvaret” efter Peter Nørrelund som lämnade bolaget efter 20 år.

Men det går tydligen lika snabbt i streamingbranschen som i hockey. Nio dagar efter krisbeskedet från bolaget (då vd:n lämnade på dagen) kommer nyheten från Viaplay att Cecilia Gave lämnar. Och som extra krydda till chefssoppan ersätts hon av samma person som hon ersatte – Peter Nørrelund. Förändringarna sker med omedelbar effekt. 

Viaplays nya vd Jørgen Madsen Lindemann säger att han är överlycklig över att Peter Nørrelund kommer att återvända till företaget. 

”Jag har jobbat nära Peter i största delen av min karriär och Viaplay Group kommer att tjäna enormt på hans anmärkningsvärda nätverk, kunskap och erfarenhet de kommande åren.”

I pressmeddelandet säger Peter Nørrelund att det han gavs en möjlighet som helt enkelt var för bra för att avstå. 

”Med start idag är min prioritet att förbättra våra redan existerande intäktsströmmar och att skapa nya”, säger han.

Om Cecilia Gave står det i pressmeddelandet att hon kommer att lämna Viaplay för att söka nya möjligheter.

Det var förra måndagen som Viaplay vinstvarnade och i samma veva meddelade vd-bytet. De kortsiktiga målen, som formulerades för bara sju månader sedan, slaktades till oigenkännlighet och alla uttalade finansiella ambitioner drogs tillbaka. Beskedet ledde till en kurskollaps för Viaplay. 

Breakit har kontaktat Viaplay och Cecilia Gave med följdfrågor – exempelvis om varför hon slutar och på vems initiativ.

Cecilia Gave har dock inte ställt upp på någon intervju utan skriver i ett allmänt hållet sms att hon "valt att gå vidare".

Viaplays presstjänst ger samma bild – men väljer att inte ge ett rakt svar på Breakits fråga om huruvida Cecilia Gave fått avgångsvederlag eller liknande uppgörelse.

LÄS ÄVEN: MARTIN HÄVNER: Viaplay i ruiner – detta ledde fram till ett av Sveriges största techfiaskon

Läs mer