Sök

Hockeyproffset Niclas Lehmann ska ta hand om finanserna på Wellstreet – “Perfekt matchning”

Wellstreetriskkapital

Evelina Antilla, Wellstreet och bolagets nya CFO Niclas Lehman.

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Wellstreet har hittat en ny finanschef.

Niclas Lehmann. Så heter riskkapitalbolaget Wellstreets nya finanschef. Han har de sju senaste åren varit revisor på revision- och konsultfirman PwC och då skaffat sig erfarenheter inom inom tech- och investeringssektorn.

“Trots utmaningarna i det aktuella omvärldsläget och ekonomiskt tuffa tider, väljer vi att fortsätta satsa framåt, och stärka vår närvaro och stödet till våra portföljbolag. Att välkomna Niclas till vårt team är en perfekt matchning för vår tillväxtresa”, säger Evelina Anttila som har titeln “managing partner” på Wellstreet.

Niclas Lehmann är inte bara revisor, utan professionell hockeyspelare också. Han har enligt spelardatabasen Elite Prospects (som ägs av Everysport) representerat klubbar som AIK, Huddinge IK, Troja-Ljunby och Västerås (och är för övrigt son till SVT:s hockeyankare Marie Lehmann).

“Det känns jättekul att vara en del av Wellstreet-teamet och jag tilltalas verkligen av Wellstreets sätt att jobba ‘ultra-hands-on’ med sina bolag. Vi bidrar med kapital och så mycket mer. Förutom att ansvara för vår egen finansavdelning ser jag därför mycket fram emot att hjälpa våra portföljbolag med den erfarenhet och kunskap jag samlat på mig”, säger Niclas Lehmann. 

Han efterträder Henric Enhörning, som kommer att ha en ny roll på riskkapitalbolaget samt sitta i styrelsen för detsamma. 

I Wellstreets portfölj hittas innehav i bland andra Danads, Icaniwill och Xshore.

Läs mer