Sök

Spotify kapar arbetsstyrkan – 200 tjänster ska bort

SpotifyMedier

Daniel Ek, vd Spotify.

Åsa Johansson

Åsa Johansson

Reporter

För andra gången i år drar Spotify ned på tjänsterna – den här gången i podcastdivisionen.

Streamingjätten Spotify drar ned på anställda. Totalt handlar det om 200 tjänster inom bolaget podcastdivision, meddelar Spotify i ett pressmeddelande. Det motsvarar 2 procent av bolagets arbetsstyrka. 

”Vi har fattat det svåra men nödvändiga beslutet att göra en strategisk omstrukturering av vår grupp och minska vår globala podcastvertikal och andra funktioner”, heter det i meddelandet.

“Vi vet att nyheter som denna aldrig är lätta, särskilt inte för de som drabbas. Dessa beslut är inget vi tar lätt på”, heter det vidare. Det framgår även att bolaget bland annat ska utöka samarbetet med ledande podcasters och att optimera för varje skapare. 

Det är inte första gången i år som bolaget låter anställda lämna sin tjänster. I januari varslades det om uppsägningar och närmare 600 anställda skulle påverkas, varav omkring 100 i Sverige.  

Efter det har turerna varit många. 

Facken krävde snart kollektivavtal på Spotify, vilket följdes av att bland annat Unionen slog upp läger utanför steamingjättens huvudkontor i Stockholm. Några dagar senare delade Spotify ut flygblad till anställda med information som kunde hjälpa dem att jämföra kollektivavtal med villkoren bolaget har idag. 

Förhandlingar mellan Spotify och fackförbunden inleddes 8 maj. 

Läs mer