Sök

Fans köade i timmar när Matilda Djerf öppnade popup-butik: ”Galet”

Djerf Avenuee-handelinfluencers

Fansen köade i timmar när influencern Matilda Djerf öppnade popup-butik för sitt Djerf Avenue på Långholmen i Stockholm. Foto: Press/Faksimil Instagram

Matilda Andersson

Matilda Andersson

Nyhetschef

Influencern Matilda Djerf, som tillsammans med Rasmus Johansson ligger bakom e-handeln Djerf Avenue, öppnade en popup-butik på Långholmen i Stockholm i helgen – med timslånga köer som följd.

De första fansen börjar köa redan klockan 06.00 på morgonen – fyra timmar innan dörrarna öppnade, enligt Expressen. På lördagen förvandlades ett café på Långholmen till popup-butik och Matilda Djerfs fans flockades för att spana på plagg och mingla med influencern.

Djerf Avenue, som grundades av Matilda Djerf och hennes partner Rasmus Johansson 2019, är svårt att beskriva som annat än en e-handelsraket. Första verksamhetsåret landade omsättningen på 20 miljoner kronor, och 2021 omsatte Djerf Avenue 82 miljoner kronor, med ett rörelseresultat på 22 miljoner kronor. Och 2022 fortsatte på samma kurva – där omsättningen ser ut att mer än fyrdubblas ytterligare en gång.

“Det jag kan säga är att det preliminärt ser ut som att omsättningen landar på över 350 miljoner kronor”, berättade Rasmus Johansson för Breakit i våras.

Matilda Djerf har idag 3 miljoner följare på Instagram – och på lördagen var flera av dem på plats på Långholmen i Stockholm för att få ta del av hennes universum.

”Hela inramningen känns verkligen som Matilda”, säger 23-åriga Aleina och 24-åriga Anastasia, 24, till Expressen som efter två timmars köande lyckades ta sig in.

Matilda Djerf själv beskriver dagen som ”galen”.

”Idag var galen. Jag kan inte förstå att alla ni köade i timmar – jag är så oroligt tacksam. Jag älskar er”, skriver hon i en uppdatering på Instagram stories.

Senast Djerf Avenue förekom i Breakits spalter var det i samband med att Revolutionrace-grundaren Pernilla Nyrensten, som våren 2022 köpte in sig för 5 procent i bolaget, meddelade att hon kliver av styrelsen, efter mindre än ett år på posten. Det ska dock, enligt Nyrensten själv endast bero på tidsbrist:

”Jag kommer fortsätta stötta Djerf Avenue och agera strategiskt bollplank. På grund av att jag har fått utökat andra uppdrag behöver jag ha en friare roll än vad ett styrelseuppdrag innebär”, skrev hon i ett sms till Breakit.

Men hon påpekade samtidigt att hon kommer att vara fortsatt ägare och stötta grundarduon.

"De är fantastiskt fina unga entreprenörer. De har åstadkommit mycket på kort tid".

Läs mer