Sök

AI-bolaget Sana Labs fyller kassan med 300 miljoner

Sana LabsAIEdtech

Joel Hellermark, grundare av Sana Labs. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Ny stor kapitalrunda för det hajpade AI-bolaget Sana Labs.

Sana Labs fyller kassan med ytterligare 306 miljoner kronor i en nyemission. Det sker bara ett halvår efter kapitalrundan på 370 miljoner kronor som stängdes i december förra året. I den senaste nyemissionen kommer pengarna främst från det riskkapitalbolaget NEA, med deltagande från Workday Ventures. Det skriver Di.se.

Värt att uppmärksamma är att värderingen enligt bolaget själva ska ha ökat från 2 till 2,5 miljarder kronor. 

“Vi är extra spända på Sanas nästa steg att indexera organisationers data genom stora språkmodeller för att bli en AI-plattform för hela bolaget”, säger NEA:s vd Scott Sandell i ett uttalande som tidningen har tagit del av.

Sana Labs har tagit fram en AI-driven plattform som företag kan använda för att samla och sprida kunskap till anställda, exempelvis för vidareutbildningar eller i samband med onboarding. Under 2021 omsatte Sana Labs 12,5 miljoner kronor med en förlust på 42,1 miljoner kronor. Grundare och vd för bolaget är Joel Hellermark.

"Jag vill bygga ett av världens 20 största bolag", säger han till Breakit. 

I samband med nyemissionen kommer Scott Sandell och Philip Chopin från NEA att ta plats i bolagets styrelse.

Sedan tidigare har Sana Labs tagit in kapital från exempelvis EQT Ventures, Menlo Ventures, Sven Hagströmer och Sophie Stenbecks Max Ventures.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer