Uppgifter: Google presenterar nytt VR-headset inom kort

Breakit - Uppgifter: Google presenterar nytt VR-headset inom kort

Google tar upp kampen med HTC Vive och Oculus rift. FOTO: AFP/TT.

Erik Wisterberg

Reporter

Kampen om den virtuella verkligheten hårdnar. Google kan presentera sitt nya headset redan nästa vecka.

Virtual reality, VR, är ännu i sin linda. Men techjättar som Facebook och Samsung storsatsar på sina VR-headsets. Oculus rift, som Facebook köpte för två miljarder dollar, lanserades nyligen och Samsung Gear VR marknadsförs just nu med högt tryck i Sverige. 

En tredje spelare är HTC Vive, som lovar ”äkta virtual reality”.

Google, som dragit sitt strå till VR-stacken med budgetalternativet Google Cardboard, planerar nu enligt uppgift att ta upp kampen med de mer ambitiösa VR-lösningarna. 

Det är Techcrunch som publicerar uppgifter om att ett helt nytt VR-headset ska presenteras under utvecklarkonferensen Google I/O nästa vecka.

Det ska dock noteras att Techcrunch inte har några egna källor på detta, utan förlitar sig på en rad tweets från Peter Rojas. Han är en av grundarna till Gizmodo samt Engadget och uppger sig ha flera källor som stödjer uppgifterna. 

”Andriod VR kommer definitivt att tillkännages nästa vecka, och utifrån vad jag har hört är det mindre kraftfullt än Vive och Rift”, skriver Peter Rojas på Twitter. 

Här är tweetsen som Techcrunch bygger sin artikel på:

I dag jobbar den forne techjournalisten med att vaska fram investeringsmöjligheter på såddnivå för Betaworks. 

Du som vill veta mer om VR-tekniken som spås revolutionera vår värld kan med fördel lyssna på Breakits specialpodd i ämnet, där vår reporter Jonas De Lange guidar dig genom VR-jungeln.

Läs fler artiklar
LÄS MER