Inkasso-startup tar in 21 miljoner – Lasse Kronér bland investerarna

Inkassogram
Inkasso-startup tar in 21 miljoner – Lasse Kronér bland investerarna

Lasse Kronér investerar i Inkassogram. FOTO: Pressbild samt TT.

Erik Wisterberg

Reporter

Inkassogram vill revolutionera inkassobranschen – med schysstare metoder. Nu kliver Lasse Kronér och ett riskkapitabolag in med färska miljoner.

Riskkapitalbolaget Spintop Ventures går in med lejonparten av pengarna när Inkassogram plockar in 21 miljoner kronor, enligt Di Digital

Men på listan över investerare i nyemissionen som värderar bolaget till över 100 miljoner kronor finns även ett oväntat namn. SVT-profilen Lassé Kroner går enligt Di Digital in i bolaget.

Bakgrunden finns att hitta i ett stycke svensk tv-historia.

”Jag hade förmånen att jobba med Lasse på Binglotto. Han är ingen investerartyp precis men han gick igång på idén att göra något schysst i den här branschen”, säger Inkassogram-grundaren Niclas Josefsson till Di Digital. 

Inkassograms mål är att skaka om inkassobranschen, som traditionellt sett har tjänat stora pengar på förseningsavgifter.

”Inkassograms ambition är att dina kunder ska kunna betala sin skuld så snabbt som möjligt och slippa hamna hos Kronofogden”, uppger bolaget på sin sajt.

I mars lanserades Inkassograms produkt för ”schysstare” påminnelse och inkasso för e-handlare. Löftet är att skicka färre svenskar till kronofogden.

”Idag skäms folk för att säga att de jobbar på ett inkassobolag. Jag vill att man ska kunna vara stolt över att arbeta med Inkassogram”, säger Niclas Josefsson till Di Digital.

Det nya kapitalet ska användas till marknadsföring och för att möjliggöra för Inkassogram att koppla upp sig mot en rad affärssystem. Tanken är att stora volymer ska göra bolaget lönsamt trots än lägre intjäning per kund jämfört med traditionella inkassobolag.

Läs mer

Karin Lindahl om framtiden för Indiska – och varför hon pumpat in en halv miljard

Efter Aegirbios miljardbud på Dynamic Code – stort missnöje i ägarledet

30 000 i kö för Ingrossos nya kläder – fick sajten att krascha

Läs fler artiklar
LÄS MER