Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Jennie Sinclair värvar Superturken till Hipe Agency

Viktor Frisk, Jennie Sinclair, Elcim "Superturken" Yilmaz, samt Sandra Norberg. Foto: Press

“Vi siktar på att göra stordåd tillsammans för våra kunder.”

Julia Lundin

Julia Lundin

julia@breakit.se

Reporter

För drygt en månad sedan meddelade kommunikationsbyrån Hipe Agency att de anställt Sandra Norberg som ny vd. 

Nu kommer nästa nyhet. De värvar nämligen PR-veteranen Elcim Yilmaz, mer känd under pseudonymen “Superturken”.

Hon har de senaste 25 åren drivit eget bolag, och har arbetat med kända profiler inom näringslivet och kulturen, så som Per Granqvist och Mia Skäringer. 2018 utsågs hon till Årets Superkommunikatör av tidningen Resumé.

“Att hitta hem till ett team som både delar mina värderingar och förstår att kommunikation är affärsutveckling fick mig att efter 25 år ta steget från egen till byrå. Vi siktar på att göra stordåd tillsammans för våra kunder”, meddelar Elcim Yilmaz i en kommentar.

Hipe lanserades som en sammanslagning av Techposition och Reach i samband med att de köptes upp av Nexer Groups ägare i slutet av 2021. Bakom byrån står techinvesteraren Jennie Sinclair och influencern och entreprenören Viktor Frisk. Jennie Sinclair är dessutom ett känt ansikte för Breakitläsarna då hon var en av åtta medlemmar i årets Shift-jury.

Hon säger:

“Att få ha Elcim i rummet är en ynnest som fler nu får tillgång till. Alla borde få ha en egen superturk som vågar säga sanningar, sätta saker i perspektiv och spotta ur sig kreativa koncept 24/7. Hennes engagemang kommer att bli en stor tillgång för vårt team.”

På Hipes kundlista finns bland annat SaaS-bolagen Venizum och Voyado, Deqa Abukars Bling Startup, styrelseutbildarna i Deb, samt tillväxtbolaget Pion Group.

Byrån omsatte 8 miljoner kronor under 2022, enligt bolaget själva.

Läs mer