Sök

Personalen vädjar till Bianca Ingrosso: ”Snälla, backa oss!”

Intimissimiinfluencers

Bianca Ingrosso. Foto: TT/Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Övervakning, låga löner och en mobbningskultur. Flera anställda har vittnat om en usel arbetsmiljö på det italienska bolaget Intimissimi. Nu skriver de ett öppet brev till märkets ambassadör Bianca Ingrosso och vädjar om hjälp.

Mer än ett dussin anställda och före detta anställda på underklädesbolaget Intimissimi har vittnat om usla arbetsförhållanden för Aftonbladets granskande program 200 sekunder. Det handlar om månadslöner på 12.000 kronor, mobbningskultur och övervakande chefer. 

I Sverige är det italienska underklädesbolaget tätt förknippat med influencern och superentreprenören Bianca Ingrosso, som är märkets svenska ambassadör sedan 2020. 

Bianca Ingrosso har sedan dess uttalat sig om kritiken mot bolaget. I SVT:s Morgonstudion svarade hon på frågor om sitt engagemang i Intimissimi.

”Det låter inte alls bra”, sa Bianca Ingrosso och tillade att hon förde en dialog med företaget.

”Vi, vårt team, har ju den makten att vi kan se till nu att det här blir en förändring.”

Men alla anställda är inte nöjda med svaret. I ett öppet brev på Aftonbladets debattsida riktar flera anonyma anställda sig direkt till Caia-grundaren och skriver bland annat: 

”Vi backar alltid dig, Bianca. Kan du snälla backa oss? Kan du snälla försöka känna med oss?”.

Bianca Ingrosso har också svarat på det öppna brevet. Hon skriver att man har ställt krav på Intimissimi och att bolaget redan är i processen att utforma ett kollektivavtal, en process som de nu försöker påskynda.

Samtidigt är hon trött på att det bara är hon som får bära hundhuvudet för hur det är ställt på underklädesbolaget. 

”Sedan tycker jag att det är dags för Aftonbladet att rikta fokus på bolaget och bolagets ledning och inte mig som varken sitter i styrelsen eller jobbat operativt i bolaget”, skriver hon. 

”Vi gör det vi kan, resten är på en ledningsnivå.”

Läs mer