Kajsa Lundborg blir krönikör på Breakit: "Kommer bli en frisk fläkt"

Breakit - Kajsa Lundborg blir krönikör på Breakit: "Kommer bli en frisk fläkt"

Breakit

Entreprenören och startupprofilen Kajsa Lundborg, som tidigare i år nominerades till "Årets IT-tjej", är ny krönikör på Breakit. Hon kommer bland annat att skriva om sina betraktelser som ung kvinna på techscenen – med allt vad det innebär.

Hur känns det att börja skriva på Breakit? 

"Jag är superpeppad! För mig handlar bra journalistik om olika perspektiv och jag hoppas att kunna bli en frisk fläkt på Breakit med mina tankar och idéer."

Vad kommer du främst att skriva om? 

"Hur det är att vara ung kvinna tidigt i karriären på techscenen med allt vad det innebär. Sedan är jag ju en technörd av rang så är det någon ny upptäckt som får min mage att pirra lite extra, då kommer ni förmodligen att få se det även här."

Du har ju många bollar i luften förutom att skriva krönikor hos oss. Berätta lite om dig själv.

"Jag får energi av att skapa saker, något som har resulterat i både appar, e-handlar och smått halvgalna idéer. Senast är jag grundare av det snabbväxande interiörsvarumärket BREUW, Community Manager på det sociala mediet Zpotdrop och studerar även min sista termin på Hyper Island, Digital Business Program. Förutom entreprenörssvängen så kommer jag även att resa mellan San Francisco, New York och Stockholm framöver påolika uppdrag. I höst tar jag nästa kliv och går in i Spotify för ett skräddarsytt internship i Stockholm/NYC."

Hur länge har du varit intresserad av teknik och affärer? Något specifikt område som intresserar dig?

"Jag hade turen (läs: lyxen!) att växa upp tillsammans med två storebröder som är skarpa programmerare och därav kom teknikintresset rätt naturligt som liten. Som 9-åring byggde jag mitt första datorspel och sedan dess har jag varit upp över öronen förälskad i alla möjligheter kopplat till digitaliseringen."

"Jag går igång på finurliga affärsmodeller, de som faktiskt inte förstör produkten eller tjänsten i fråga. Jag kan exempelvis marathon-titta på intervjuer på YouTube med olika grundare från Silicon Valley för att suga åt mig smarta knep att ta med mig till egna och kommande ventures."

Vad skulle du säga är det bästa med startupvärlden?  

"Att den är så tillgänglig och demokratisk! Du behöver inte vara miljonär, ha en 10-årig utbildning eller ta kopiösa summor lån för att starta upp saker idag. Du kommer riktigt långt på att ha en dator, kunna googla okej och genom att omringa dig med bra människor. Det finns ju plug-ins för allt idag så har du ett intresse är det bara att springa efter bollen och kicka igång."

Läs fler artiklar
LÄS MER