Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Annonssamarbete med Breakit

Så värderar du ditt bolag – när ni inte längre är en startup

Kursledare Mattias Borg, finansiell rådgivare på Stratema.

Hur vet du att du säljer ditt företag till rätt pris eller om du betalar för mycket när du köper ett företag? Värdet på ett företag säger vad det presterar idag, men ger också en värdefull insikt om vart det är på väg och en insikt om vad som behöver förbättras!

Att göra en korrekt värdering är viktigt för att fatta beslut om finansiering, investeringar och försäljning, särskilt när ditt företag har nått en högre mognadsgrad. Men hur kan du vara säker på att du gör en korrekt värdering?

En rapport från Harvard Business Review visar att företag som gör en noggrann värdering av sitt företag kan bättre förstå sin position på marknaden och ta mer välgrundade beslut när det gäller investeringar och strategi!

Så värderar du ditt bolag

Nu lanserar Breakit en ny digital kurs i företagsvärdering där vi kommer att gå igenom modeller och metoder för värdering och lägga stort fokus på de faktorer som driver värden på företag. Med de verktygen i bagaget kommer du sedan kunna göra företagsvärderingar helt på egen hand.

Kursledare är Mattias Borg, finansiell rådgivare på den nordiska M&A byrån Stratema. Mattias har en gedigen bakgrund inom tech-branschen och har som entreprenör byggt och sålt flera bolag, genomfört en IPO och har även varit tidig investerare i flera start ups. Under kursens gång kommer han att gå igenom:

✅ Grunderna i värdering
✅ Dynamiken: mikro och makro
✅ Värderingsmodeller
✅ De vanligaste metoderna
✅ Finansiella rapporter och prognoser
✅ Värdedrivare.

Kursen är en digital on demand-kurs vilket ger dig möjligheten till flexibel inlärning – du bestämmer när, var och hur du vill gå kursen. Allt du behöver är en mobil och en internetuppkoppling för att sätta igång.

I kurspaketet, som du har tillgång till i 6 månader, ingår 32 sidor matnyttigt kursmaterial i form av praktiska övningar, nedladdningsbart material och pedagogiska textavsnitt. Diplom ingår efter avslutad utbildning.

Du kommer att få lära dig:
- De vanligaste värderingsmodellerna
- Väga olika metoder för en trovärdig företagsvärdering
- Hur finansiella rapporter och prognoser påverkar bolagsvärdet
- Vilka är värdedrivarna i techbolag, med tonvikt på SaaS-bolag
- Dynamiken bakom företagsvärdering.

Läs mer och gå kursen här!

Läs mer