Sök

Perfect Day börjar låsa in (extra)poddar: ”Naturligt nästa steg”

Perfect Day MediaSesamyPodd

Amanda Schulman, Hannah Widell, Karl Rosander och Måns Ulvestam.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Hannah Widells och Amanda Schulmans poddbolag sätter upp betalväggen.

De står bakom några av Sveriges mest populära poddar, såsom Alex & Sigge, Det Skaver, Fredagspodden och Ursäkta, med Edvin Törnblom och Johanna Nordström. Hittills har alla produktioner varit reklamfinansierade och därmed gratis för lyssnarna. Men nu kommer inte allt material som kommer från  poddfabriken att vara upplåst. 

Hannah Widells och Amanda Schulmans produktionsbolag kommer nu att börja låsa in extramaterial från några av sina poddar bakom en betalvägg. 

”Det här är ett naturligt nästa steg i att fortsätta utveckla affären och skapa fler intäktsmöjligheter för oss och våra fantastiska poddare”, säger affärs- och utvecklingschefen Karolina Sandberg i en kommentar. 

"Med det sagt, kommer vi alltid hålla hårt i vår affärsmodell – reklamfinansierat innehåll som är gratis för lyssnaren. Det här ser vi i stället som en möjlighet att ge poddlyssnarna ännu mer av sina favoritpoddar, i form av bonusavsnitt och extramaterial
finansierat av fansen."

Först ut att låsas in är ett bonusavsnitt  av Jordkommissionen, en ämnespodd om odling som drivs av Lotta Lundgren och Tove Nilsson.

Poddarna som låses in kommer att kunna köpas styckesvis, genom mjukvarubolaget Sesamy. Bolaget startades av Karl Rosander, Måns Ulvestam och Markus Ahlstrand som innan Sesamy drev Acast.

”Perfect Day har varit pionjärer inom podcasts i Sverige. De är utan tvekan ledande inom format och det är därför de har många av Sveriges största poddar. När de nu ger sina poddar möjlighet till premium som ett alternativ till annonsintäkter så kan jag konstatera att tiden har kommit för premium inom podcast”, kommenterar Karl Rosander, grundare till Sesamy.

Karl Rosander och Hannah Widell var tidigare gifta och har en dotter tillsammans. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer