Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Få access till Breakits egen databas – alla siffror om Sveriges 600 hetaste startups

Olle Aronsson, medgrundare på Breakit, och Matilda Andersson, nyhetschef

Nu lanserar Breakit en helt ny Premium-tjänst för dig som följer svenska techbolag:
En databas fullspäckad med information om Sveriges hetaste startups – värderingar, intaget kapital, tillväxt, affärsmodell, investerare och mycket mer.

“Det ska vara Sveriges bästa översikt på de mest spännande bolagen i branschen”, säger Breakits medgrundare Olle Aronsson.

Olle Aronsson

Olle Aronsson

olle@breakit.se

Medgrundare

Idag lanseras Breakits databas – en unik Premium-tjänst med målet att hjälpa användarna bevaka spännande techbolag, jämföra olika startups, hitta nya kunder och investeringscase.

Den nya tjänsten finns på en samlingssida på nyhetssajten under fliken Data – tillsammans med verktygen Nyemissionslistan och Affärsängelslistan.

“Breakit har som ledande nyhetssajt en unik inblick i den svenska techindustrin. Nu vill vi ge våra prenumeranter tillgång till samma data som våra journalister använder varje dag. Som läsare behöver du inte längre leta igenom alla artiklar och rapporter för att hitta datan – den finns samlad i smidiga tabeller”, säger Olle Aronsson, medgrundare på Breakit som leder projektet.

I dagsläget finns drygt 600 onoterade svenska techbolag i databasen, som har tagits fram i samarbete med tjänsten Eivora.

Urvalet av bolag är helt baserat på vilka startups som Breakit skriver artiklar om. Databasen uppdateras löpande i takt med att Breakit plockar upp fler företag för bevakning. 

“Målet är att alla onoterade svenska techbolag som vi bevakar journalistiskt också ska finnas i databasen. Det ska vara Sveriges bästa översikt på de mest spännande bolagen i branschen. Vi ser ett värde i ett snävare urval med högre kvalitet snarare än att bara fylla på med så många företagsnamn som möjligt. Som journalister kan vi tillföra mycket värde genom kvalitetskontroll och direktkontakt med bolagen”, säger Olle Aronsson.

Breakits prenumeranter kommer också att kunna föreslå förbättringar av datan och skicka in uppdateringar. Ambitionen är att utveckla tjänsten tillsammans med läsarna.

“Lanseringen av databasen är en del i Breakits satsning på en förbättrad prenumerationstjänst med premiumjournalistik – där användarna ges tillgång till affärsnyttig data. Ett relevant och viktigt verktyg för vår kärnmålgrupp”, säger Matilda Andersson, nyhetschef.

Du hittar Breakits nya databas och våra verktyg på https://www.breakit.se/data

Läs mer