Sök

Nyrensten hoppar av Djerfs bolag – efter mindre än ett år: "Fantastiskt fina entreprenörer"

RevolutionraceDjerf Avenuee-handel

Matilda Djerf och Pernilla Nyrensten. Foto: Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

De skulle ha tagit en lunch men det blev en investering och en plats i styrelsen istället.

Nu mindre än ett år senare lämnar Pernilla Nyrensten styrelsen i Matilda Djerfs succébolag.

Det började med en förfrågan om lunch (som aldrig blev av) men resulterade i att de två framgångsrika Borås-kvinnorna möttes när Revolutionrace-grundaren Pernilla Nyrensten hade köpt 5 procent i Matilda Djerfs bolag Djerf Avenue och tog plats i styrelsen. 

”Jag tycker det är viktigt att man delar med sig av den kompetens som man besitter, och också kapitalet, för att investera i innovativa och nytänkande bolag”, sa Pernilla Nyrensten som blev historisk när hon som första kvinnliga vd tog bolaget hon grundat till börsen. 

Men mindre än ett år senare har Pernilla Nyrensten nu lämnat styrelsen. Det framkommer i dokument som Breakit tagit del av. 

I ett sms till Breakit kommenterar Nyrensten utträdet:

”Jag kommer fortsätta stötta Djerf Avenue och agera strategiskt bollplank. På grund av  att jag har fått utökat andra uppdrag behöver jag ha en friare roll än vad ett styrelseuppdrag innebär. ”

Hon skriver vidare att hon kommer att vara fortsatt långsiktig ägare i Djerf Avenue och stötta grundarduon Matilda Djerf och Rasmus Johansson.

"De är fantastiskt fina unga entreprenörer. De har åstadkommit mycket på kort tid".

Djerf Avenue har bara varit igång några år, men redan 2021 omsatte e-handlaren 82 miljoner kronor, en fyrdubbling från första verksamhetsåret 2020. 

När Breakit skrev om succébolaget för mindre än en månad sedan såg försäljningen ut att gå mot en fyradubbling igen

Läs mer