Sök

Hedvig utmanar Lassie – lanserar djurförsäkring (med vabb!)

HedvigFörsäkringar

Lucas Carlsén, vd på Hedvig till höger. Foto: Istockphoto/press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Går ihop med nätveterinären Firstvet för att inta djurmarknaden.

“Att ta hand om sitt sjuka djur kan vara precis lika viktigt som att ta hand om ett sjukt barn.”

Lassie har gått ut hårt och tagit in över 120 miljoner för att förändra marknaden för djurförsäkringar. Nu ger sig en annan försäkringsutmanare in i kampen  om hund- och kattägarna i landet när Hedvig lanserar försäkringar för människans bästa vän (och katter). Och de har ett trumfkort i sin portfölj. 

I Hedvigs djurförsäkring ingår nämligen möjligheten att “vabba” för ditt husdjur. För den som kanske inte har småbarn så betyder “vab” vård av barn och är den ersättning föräldrar får från Försäkringskassan när de inte kan jobba eftersom barnen är sjuka och inte kan vara i skolan eller på förskolan. 

I Hedvigs försäkring ingår fyra dagar om året där djurägaren kan stanna hemma och få ersättning från försäkringen. 

“När vi utvecklar en ny försäkring utgår vi alltid från hur människor lever idag och ser till att ta fram försäkringsvillkor som speglar detta”, säger Lucas Carlsén, vd och grundare på Hedvig. 

“I den nya djurförsäkringen är “djur-vabb” är ett bra exempel på det, att ta hand om sitt sjuka djur kan vara precis lika viktigt som att ta hand om ett sjukt barn.”

Hedvig har tagit fram försäkringen tillsammans med nätveterinären Firstvet och det ingår fri tillgång till digital rådgivning från tjänsten.

Hedvig tog nyligen in över 300 miljoner i en nyemission och fick samtidigt in en ny storägare i Adelis och Niklas Storåkers som styrelseordförande.

Rundan var nödvändig efter att bolaget gjort stora förluster de senaste åren och det betydligt bistrare klimatet på kapitalmarknaden har också gjort att värderingen fallit rejält från 1,6 miljarder när det låg på toppen, till 670 miljoner i den senaste rundan.

Läs mer