Sök

Försäljningsrekord för Paradox med nya rymdspelet Stellaris

Paradox InteractiveStellarisCities Skylines

PARADOX VD OCH STORÄGARE FREDRIK WESTER. FOTO: JONAS DE LANGE

Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

Ett dygn efter lansering har spelet sålt över 200.000 exemplar. Det är nytt rekord för Paradox.

Uppdatering: Tidigare i dag rapporterade vi att Paradox nya spel Stellaris har laddats ned över 77.000 gånger på spelplattformen Steam. Redan då flaggade bolagets vd Fredrik Wester för att de egentliga försäljningssiffrorna var betydligt högre.

”Ibland är uppgifterna från Steam ganska korrekta och ibland är de helt off. Den här gången ligger de inte ens i närheten av den korrekta försäljningssiffran”, sade han tidigare under tisdagen. 

I ett pressmeddelande skriver nu bolaget att det nya spelet har satt nytt försäljnigsrekord. Ett dygn efter släppet har spelet laddats ned över 200.000 gånger.

Med ett försäljningspris på 39,99 dollar (cirka 325 kronor) innebär det att spelet har sålt för över 8 miljoner dollar på ett dygn, eller 65 miljoner kronor. Exakt hur stor bit av kakan som går till Paradox är dock oklart.

Spelet Cities Skylines som släpptes förra året och som Paradox var förläggare för blev en stor succé, bara efter 24 timmar hade 250.000 exemplar sålts. 

Stellaris som släpptes under måndagen är spelstudions senaste egenproducerade spel.

“Om man ska gå på siffrorna på Steamspy så har de dragit in 3 miljoner dollar på mindre än ett dygn, och det är inte fy skam", säger säger Per Strömbäck, talesperson på Dataspelsbranschen och fortsätter:

"Stellaris är ett nytt varumärke och det har en bra prislapp för att vara ett spel som bara säljs online”.

Redan innan spelet släpptes hade det 50.000 förhandsbokningar. 

Läs mer