Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Sandra Norberg tar över Hipe efter Jennie Sinclair och Viktor Frisk: “Dream come true”

Sandra Norberg, ny vd på Hipe. Foto: Press

Nexer köpte upp Techposition och Reach för att bilda sammanslagningen Hipe. Nu tar Sandra Norberg över som vd på bolaget.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Kommunikationsbyrån Hipe lanserades som en sammanslagning av Techposition och Reach i samband med att de köptes upp av Nexer Groups ägare i slutet av 2021. Bägge bolagen är grundade av entreprenören Jennie Sinclair, som äevn hade med sig influencern Viktor Frisk på techposition-resan.

Nu meddelar Hipe att Sandra Norberg blir vd för Hipe Agency och därmed tar hon över ledarskapet efter grundarna. Sandra Norberg har tidigare en bakgrund som byråchef på Socialminds och som PR-konsult på Mindmakers, men har arbetat på Hipe i drygt ett år.

“Jennie och Viktor berättade att de ville skapa en byrå med fokus på den nya digitala arenan för både techbolag och företag som är på en digital resa. De sa också att de hade en helt ny syn på kreativitet och innovation som kändes helt rätt i tiden. Nu har vi bevisat att vi kan minska ledtider genom att använda ny teknik, ha högre kreativitet och få bättre genomslag”, säger Sandra Norberg i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter:

“Min roll kommer fortsatt bli att bygga vidare tillsammans med teamet så att fler kan ta del av det nya”.

Bland Hipes kunder finns bland annat SaaS-bolaget Venizum och Breakit-bekanta Deqa Abukars Bling Startup. Även styrelseutbildarna i Deb och jätten Pion Group finns med på Hipes kundlista.

“Att få lämna över rodret till Sandra är en dream come true då vi träffades första gången när jag var seniorkonsult och hon praktikant”, kommenterar Jennie Sinclair, delägare och seniorkonsult på Hipe Agency.

“Jag är övertygad om att Sandra Norberg är rätt person att leda ett bolag som satsar på den nya digitala arenan, då farten skruvats upp ytterligare för både oss som bransch och våra kunder efter att AI-funktioner sedan ett par månader förändrat scenen ytterligare”.

Hipe omsatte 8 miljoner kronor under 2022 enligt bolaget själva.

Läs mer