Sök

Grundaren kliver åt sidan – nu ska Karin Whitlock leda Plegium (som backas av Löwengrip)

PlegiumSäkerhet

Karin Whitlock, ny vd för Plegium sedan i mars. Foto: Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Medgrundaren kliver åt sidan i säkerhetsbolaget Plegium – som bland annat backas av Isabella Löwengrip. Här är nyvärvade vd:n som ska leda tillväxtresan framåt.

Plegium är ett svenskt företag i den framväxande safetech-branschen, alltså teknik som marknadsförs till privatpersoner för att öka deras trygghet. Plegium ligger bakom uppkopplade och bärbara produkter som larm och försvarssprej som säljs i svart och klatschiga pastellfärger. 

Bolaget omsatte nästan 11 miljoner kronor 2021 med ett minusresultat på 7,7 miljoner kronor, en rejäl ökning både vad gäller omsättning och förlust från föregående år.

Plegium uppmärksammades nyligen av oss då bolaget var Isabella Löwengrips första investering sedan hennes företagsbygge kraschade för två år sedan. 

“Jag har inte fått någon influencer-rabatt och går inte in som influencer”, sa entreprenören i en intervju med Breakit i november.

Hur mycket Isabella Löwengrip har investerat i Plegium är inte känt. Däremot har bolaget nyligen tagit in totalt 18 miljoner kronor i en nyemission för att skala upp. Och den tillväxtresan kommer att börja med ett förarbyte. Medgrundaren Henrik Frisk, som startade Plegium tillsammans med Carl Ljung för sex år sedan, går över till rollen som operativ chef. 

In som ny vd kliver Karin Whitlock. Hon har tidigare varit vd för restaurang-plattformen Leeroy.

"Det är med stor tillförsikt och glädje jag lämnar över vd-rollen på Plegium till Karin. Hennes erfarenhet och ledarskap kommer att hjälpa företaget att fortsätta växa och bli en ännu starkare aktör på marknaden", säger Henrik Frisk i en kommentar. 

Karin Whitlock säger att Plegium har en unik position på marknaden, som också rymmer aktörer som Vakta som influencern och modeentreprenören Petra Tungården varit ansiktet utåt för

”Som affär är Plegium väldigt intressant och jag ser väldigt mycket fram emot att fortsätta bygga på det starka fundament som Henrik och teamet har skapat för att kunna hjälpa människor att känna sig tryggare i sin vardag", säger hon.

Karin Whitlock tillträdde sin nya roll som vd för Plegium i mars.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer