Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

AGV bygger Östermalms Silicon Valley och satsar på heta proptech-bolag – tar in nya miljoner

AGV Invests medgrundare Omid Noghabai och vd Felix Sandquist samt Anna König Jerlmyr, tidigare moderat finansborgarråd i Stockholm. Foto: Press

De backas av tandborstkungen och fastighetsmiljardären och vill växa bolag i den heta proptech-branschen. Nu tar AGV Invest in 30 miljoner kronor som ska plöjas ner i nya uppstickare – samtidigt som de får in en profil från politiken på ägarlistan.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

AGV Nordic är techhubben som vill hjälpa digitala uppstickare att sätta fart på den tröga fastighetsbranschen. I Östermalms äldsta hus ryms plats för 20 proptech-bolag att arbeta. 

”Vi kallar det för ett Silicon Valley på Östermalm”, sa medgrundaren Omid Noghabai när Breakit var på besök i höstas.

Han och Andreas Nordgren står bakom AGV vars verksamhet vilar på flera ben: coworking, nätverk och investering. Bolaget leds av vd:n Felix Sandquist

Några av de första investerarna i hubben var Noel Abdayem, storägare i börsnoterade Humble Co och känd som “tandborstkungen” hos Breakit, samt Rutger Arnhult, fastighetsmiljardär och investerare. 

Nu tar en ny profil plats, känd från politiken. 

AGV Invest tar nämligen in 30 miljoner kronor i en ny investeringsrunda och en av de nya investerarna är Anna König Jerlmyr, tidigare moderat finansborgarråd i Stockholm. 

Även Venandi Fastigheter, via det helägda dotterbolaget Real Value Management, investerar. Det nya kapitalet kommer också från befintliga aktieägare. 

"Min erfarenhet inom stadsutveckling, där jag jobbat nära fastighetsbranschen både i Stockholm och internationellt, kan nu komma väl till användning. Jag är dessutom mycket imponerad av teamet bakom AGV Invest så jag ser fram mot att samarbeta med dessa drivna innovativa entreprenörer", säger Anna König Jerlmyr i en kommentar.

Det nya kapitalet ska investeras i nya bolag. Vd Felix Sandquist säger att AGV Invest letar efter proptech-bolag som kan visa ett tydligt värdeskapande till fastighetsägare och som har ambitiösa grundare kvar i ledningen. AGV vill gå in som investerare i ett tidigt skede och aktivt arbeta nära entreprenörerna.

"Mycket händer på marknaden och detta ger oss goda förutsättningar att ta vara på de investeringsmöjligheter vi ser", säger han.

Vill du läsa mer om den heta proptech-branschen? Missa då inte Breakits stora kartläggning.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer