Sök

Verdane lägger 350 miljoner kronor på säkerhetsbolaget Verified

VerdaneAssentlyriskkapital

Tommy Jarnemark, vd, Verified. Foto: Press

Julia Lundin

Julia Lundin

Reporter

Verdane slukar det svenska säkerhetsbolaget Verified för 350 miljoner kronor. I samma veva köper de även konkurrenten Assently.

Verified hjälper bolag med penningtvättsförebyggande arbete och kundkännedom genom digital signering och id-lösningar. Det här är en marknad som spås växa rejält framöver.

Det är denna våg Verdane vill segla på med sin investering på 350 miljoner kronor.

”Vi har tittat på dem ett tag och sett att de är i en väldigt stark position. Det är en lösning som är skalbar”, säger Verdanes partner Nils Vold, till Dagens industri.

Verified har byggts helt utan externt kapital och har varit lönsamma. Idag har de drygt 3.000 kunder, däribland Ikea, DNB och Circle K. Planen är nu att expandera ut i Europa.

“Inom tre-fem år ska vi vara den absolut ledande aktören i Europa”, säger Verifieds vd Tommy Jarnemark.

Verdane köper även e-signeringtjänsten Assently som grundades 2010, ett bolag som Breakit har rapporterat om i vår legal tech-kartläggning. Förvärvet görs till en okänd summa.

Verified omsatte 27,3 miljoner kronor under 2021 och gjorde ett rörelseresultat på 2,3 miljoner. Som koncern kommer Verified stänga 2022 på närmare 80 miljoner kronor i intäkter med ett positivt resultat, enligt Tommy Jarnemark.

Assently redovisade en nettoomsättning på 38,6 miljoner kronor, med ett resultat 3,7 miljoner kronor 2022. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer