Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Räddningen för Nakd – de gamla ägarna går in med nytt kapital

Oscar von Konow, tillförordnad vd Nakd. Foto: Press

I december avslöjade Breakit att Nakd försökte få in en ny finansieringsrunda. Nu är pengarna säkrade.

Stefan Lundell

Stefan Lundell

stefan@breakit.se

Medgrundare och reporter

Det är nyhetssajten DI Digital som på måndagseftermiddagen berättar att e-handlaren Nakd fått in 20 miljoner euro, motsvarande 225 miljoner kronor, i en kombination av kapital och lån.

”Det rör sig om en ny lånefacilitet. Jag kan dessvärre inte gå ut med storlek eller villkor på lånet”, säger Nakds vd Oscar von Konow.

Planen (som Breakit skrev om i december) från början var att med hjälp av investmentbanken Carnegie få in uppemot 300 miljoner kronor – främst från nya, externa investerare. 

Goda pengar efter dåliga?

Men det mesta tyder på att det istället är Nakds gamla luttrade delägare som även denna gång fått skjuta till pengarna. Enligt DI Digital är alla Nakds tidigare storägare med i finansieringsrundan och några nya ägare nämns inte i nyhetstexten. Av de gamla Nakd-ägarna som är med i denna finansieringsrunda märks svenska riskkapitalbolaget Eequity, franska Quadrill (som tar störst andel), riskkapitalbolaget Northzone, familjen Hielte och VC-firman Partech.

Amerikanska Triple Point går enligt DI Digital in med både aktiekapital och lån. Triple Point var redan i somras med och lånade ut pengar till Nakd. Då fick den svenska e-handlaren in totalt 600 miljoner kronor i en finansieringsrunda där värderingen sjönk från 5,3 miljarder kronor till 1,2 miljarder kronor, enligt Breakits källor.

Det är ingen vågad gissning att värderingen även denna gång hyvlas ner ett antal snäpp.

Ytterligare en nyhet är att Nakds grundare Jarno Vanhatapio nu också kliver av styrelsen i bolaget. Han slutade som vd 2022 och bor numera i Spanien. I fredags kunde Breakit avslöja att även Patrik Hedelin, grundare av storägaren Eequity, lämnar Nakds styrelse.

Var först med det senaste – ladda ner Breakits app!

Läs mer