Sök

Techstars lämnar Sverige – men fortsätter det pågående programmet

TechstarsStartups

Techstars vd Maëlle Gavet. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Entreprenörerna i acceleratorn Techstars svenska program kan andas ut.

Under fredagen förra veckan kunde vi rapportera att startup-acceleratorn Techstars  skulle lägga ned sin verksamhet i Sverige.

Beskedet kom bara ett år efter lanseringen. Men kanske mest uppmärksammad blev nedläggningen på grund av att ett nytt program med 30 deltagande bolag hade startat bara en vecka innan. Bolag som skulle påverkas av nedläggningen, något som Sifted var först att rapportera om. 

“Det känns som att de har dragit undan mattan under våra fötter – vi är i något av en chock”, sa en av de deltagande entreprenörerna då.

Nu verkar det som att entreprenörerna kan pusta ut. Sifted skriver att Techstars ska slutföra sitt pågående program i hybridform innan de lämnar landet helt.

Beslutet möttes med lättnad från majoriteten av de inskrivna grundarna enligt sajten, inklusive Mario Calderon, medgrundare av Skillmapper, som sa: 

"Jag är mycket glad att Techstars vänder på beslutet och tar ansvar för de startups som de har investerat i." 

Enligt en person nära Techstars ledning var en av anledningarna till tillbakadragandet från Sverige att man inte kunde locka tillräckligt många lokala företag att delta. Enligt  Sifted var det endast 25 procent av företagen som deltog som kom från Sverige. Programmet saknade dessutom företagssponsor.

Läs mer