Sök

Hanna Notmeijer lanserar Soona – med tidigare simproffset Emma Igelström

Soonae-handelMode

Hanna Notmeijer och Emma Igelström. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Ett nytt modevarumärke lockar den tidigare OS-simmaren Emma Igelström.
“Jag fastnade för den tydliga hållbarhetsinriktningen, tajmingen var rätt och det kändes bra i magen.”

Den tidigare svenska simstjärnan Emma Igelström har gett sig in i modebranschen. Tillsammans med Hanna Notmeijer, med en lång bakgrund inom inköp på bland annat Thule, Volvo och Ikea, har hon nu lanserat modemärket Soona – som ska erbjuda hållbara linnekläder. Det framgår av ett pressmeddelande. 

"Jag har länge haft en dröm om att få jobba med mode och kläder och när möjligheten dök upp var det lite som ett sign från ovan. Jag fastnade för den tydliga hållbarhetsinriktningen, timingen var rätt och det kändes bra i magen. Den här resan vill jag vara med på", berättar Emma Igelström. 

Hanna Notmeijer driver sedan tidigare också klädmärket New Odd Things, som omsatte närmare 2 miljoner kronor 2021 med ett minusresultat på ungefär 0,1 miljoner kronor. Hon är också delägare i den fabrik i Turkiet som tillverkar kläderna åt de båda varumärkena. 

”Att få in en partner som Emma känns så otroligt bra. Vi brinner båda för hållbarhet och älskar komfortabla linneplagg vilket gjorde att samarbetet kändes rätt direkt från start”, säger Hanna Notmeijer i ett pressmeddelande.

“Alla gemensamma värderingar kring vår planet, miljö och den egna mentala hälsan fanns där. Detta är bara starten på ett fint samarbete som kommer fortlöpa under en lång tid framåt.”

Några detaljer om Igelströms delägande framgår inte. Däremot att hon tar plats i styrelsen.

“Jag kan inte ge exakt procent, men Emma äger en mindre del av bolaget och kommer att vara en aktiv delägare. Sen är vi inte främmande för att resa kapital framåt”, säger Hanna Notmeijer.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer