Sök

Brita och Parisa lägger ned: “Kommer sakna podden”

Podmepodcast
Brita Zackari och Parisa Amiri. Foto: Press

Brita Zackari och Parisa Amiri. Foto: Press

Åsa Johansson

Åsa Johansson

Reporter

Kulturprofilerna Brita Zackari och Parisa Amiri lägger ned sin podcast.

Det meddelar de på Instagram en månad efter att de återgått till öppna flöden – ett år efter att de värvades av utmanaren Podme.

Radarparet Brita Zackari och Parisa Amiri, som ligger bakom podden Brita & Parisa, berättar att de lägger ned podcasten. 

I ett inlägg på Instagram skriver duon att de på grund av olika faktorer har tagit det jobbiga beslutet att det “inte blir någon mer podd.”

För endast lite mer än en månad sedan berättade de, även då i ett inlägg på Instagram, att de efter ett år bakom betalvägg var tillbaka i öppna flöden. Inlägget inleddes med “goda nyheter!” 

Vi backar bandet. I februari 2022 värvade poddutmanaren Podme Brita & Parisa till sin prenumerationsbaserade plattform. 

Hur mycket Podme betalade förblev hemligt för media, men Hans Abrahamsson, innehållschef på Podme kommenterade värvningen:

“Att få bredda Podme-utbudet med en så smart och populär veckopodcast som Brita & Parisa känns väldigt lyxigt. Podmes position som en tjänst med riktig bra podcasts blir bara starkare och starkare.”

Ett år senare var podden alltså tillbaka i öppna flöden, det vill säga att podden fanns på exempelvis Spotify och Podcaster.

Sedan starten 2018 har Brita & Parisa spelat in över 200 avsnitt.

Breakit söker Brita Zackari och Parisa Amiri.

Läs mer