Avito-grundaren om Apotea-köpet: “Är en stor investering för oss”

Avito Apotea
Avito-grundaren om Apotea-köpet: “Är en stor investering för oss”

Jonas Nordlander och Filip Engelbert har grundat Avito. FOTO: Press

Sara Lindmark

Reporter

Jonas Nordlander och Filip Engelbert köper in sig i nätapoteket Apotea. “Vi är lillskutten i sammanhanget", säger den förstnämnde till Breakit.

Duon är mest känd för att ha grundat den ryska Blocket-kopian Avito. I höstas sålde de aktier i Avito till ett värde av cirka 1,4 miljarder kronor till sydafrikanska Naspers. De äger också en större aktiepost i mobilspelsbolaget Leo vegas.

Vid sidan av arbetet med Avito gör Jonas Nordlander och Filip Engelberg en del privatinvesteringar i svenska techbolag. Tidigare har de investerat i e-hälsotjänsten Min doktor.

Nu köper de 1 procent av aktierna i nätapoteket Apotea.

“Vi är lillskutten i sammanhanget men det är en stor investering för oss eftersom det är privat”, säger Jonas Nordlander.

Varför väljer ni att gå in i Apotea?
“Det är ett väldigt välskött och lönsamt bolag som vi - med vår ringa erfarenhet - tror har massor av möjligheter att bli större. Apotea skakar om en gammal och monopolistisk bransch vilket vi har stor förkärlek för".

Vad kommer ni att tillföra?
“Eftersom som vi har byggt bolag själva så har vi haft en del idéer kring vad man kan göra. Men det här är en ren investering i ett gäng som vi vet kommer fixa det själva helt och hållet. Så vi tror inte att vi har något att komma med egentligen".

Jonas Nordlander och Filip Engelbert kommer att fortsätta att göra privata investeringar även framöver.

“Efter spelsuccéer försöker vi göra saker som kommer samhället och folk till gagn på riktigt", säger Nordlander.

Enligt Breakits källor hoppades säljarna få en värdering på runt 2 miljarder kronor på hela bolaget i transaktionen. Totalt handlar det alltså om en affär på närmare en kvarts miljard kronor - förutsatt att säljarna får ut det begärda priset. Jonas Nordlander vill inte kommentera värderingen.

Läs fler artiklar
LÄS MER