Sök

Netflix flyttar in i superlokaler – med utsikt över hela Stockholm

Netflix
Netflix flyttar in i nya lokaler i Stockholm. Foto: Press/Montage.

Netflix flyttar in i nya lokaler i Stockholm. Foto: Press/Montage.

Åsa Johansson

Åsa Johansson

Reporter

Netflix öppnade sitt nordiska, temporära kontor, i Stockholm för ett par år sedan. Nu ska streamingjätten flytta in i nya lokaler.

Närmare två år har passerat sedan Netflix tågade in i Norden och slog sig ned i Stockholm. 

“Nu är det dags för oss att komma ännu närmare våra medlemmar, skaparna, filmskaparna, samarbetspartners och kulturella communities  i hela Norden”, skrev Lina Brouneus, Netflix inköpschef för Europa, Mellanöstern och Afrika, i ett blogginlägg

I samma veva meddelade hon att kontoret skulle öppna i den svenska huvudstaden, med syfte att bli ett nav för hela den nordiska regionen.

Spotify-veteranen Malin Cumzelius klev runt samma tid in som kommunikationsansvarig för Netflix i Norden. För Breakit berättade hon att teamet då höll till på ett temporärt kontor i Stockholm.

Men nu är det snart dags att flytta in i nya lokaler, skriver Fastighetsnytt.

Adressen är inte nådig. Kontoret ligger i Vasakronans påbyggnad ”The view”, Korsningen Jakobsgatan och Regeringsgatan. Mitt i smeten med andra ord, med utsikt över hela huvudstadens takåsar. 

Dagens media skriver att uthyrningen hör till “rekordklassen bland nyuthyrningar i Stockholm.” Kostnaden är inte så blygsamma 11 000 kronor per kvadratmeter. 

Breakit har sökt Malin Cumzelius.

Läs mer