Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Bianca Ingrossos bolag gör rekordresultat – nu tar vikarien över Caia

Adeline Sterner och Bianca Ingrosso.

Årsredovisningen är inte klar men Breakit kan redan nu avslöja hur det gick för Caia 2022. Och dessutom – namnet på snabbväxarens nya vd.

Stefan Lundell

Stefan Lundell

stefan@breakit.se

Medgrundare och reporter

Stigande inflation och galopperande fraktpriser har inte bitit på e-handelssuccén Caia. En källa med insyn i bolaget uppger att rörelseresultatet före avskrivningar landade på 130 miljoner kronor för 2022. Det är en ökning med nästan 15 procent jämfört med året innan. Under samma period lyfte omsättningen till över 400 miljoner kronor vilket kan jämföras med försäljningen 2021 som hamnade på 320 miljoner kronor.

“Jag kan inte kommentera siffrorna i detalj men din källa verkar ha bra koll”, säger Adeline Sterner med ett skratt.

Byte på högsta posten

Hon är fortfarande vd i Caia men under hennes föräldraledighet har Johanna Hamrén hoppat in som vikarie. På Adeline Sterners eget initiativ slutar hon nu som vd för Caia och blir istället arbetande styrelseordförande (läs mer om orsaken till detta här). Istället är det Johanna Hamrén som i fortsättningen ska leda Caia som ordinarie vd.

“Det känns fantastiskt kul och som ett stort förtroende. Samarbetet mellan mig och Adeline har funkat jättebra och vi kommer ju även framåt jobba nära varandra”, säger Johanna Hamrén.

Hon vill inte kommentera Breakits uppgifter om Caias fjolårsresultat alls utan passar de frågor vidare till sin företrädare, Adeline Sterner:

“Vår verksamhet har rullat på starkt samtidigt som allt runt om i världen varit kaos. Bolaget känns väldigt starkt rustat framåt”, säger Adeline Sterner.

Inga sura miner hos storägaren

Under 2020 fick Caia in riskkapitalbolaget Verdane som ny huvudägare. Hösten 2021 kom nyheten att Adeline Sterner, som då var chef för Kids Brand Store, skulle bli vd.

“När vi rekryterade Adeline så var såklart inte planen att hon skulle sluta så här snabbt men hon har byggt ett väldigt starkt team runt omkring sig och det känns jättebra att Johanna nu tar över”, säger Cilla Nytorp som är ansvarig för investeringen på Verdane och sitter i Caias styrelse.

Intresserad av e-handel? Den 25 april samlar Breakit den svenska e-handelseliten på E-Com Day för att djupdyka i de viktigaste frågorna för e-handlare just nu. I samband med eventet släpper vi även vår kartläggning "Sveriges 50 högst värderade e-handlare – och 30 rising stars"Biljetter finns här - först till kvarn.

Läs mer